Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Tradičné bryndzové halušky so slaninkou

Bryndzové halušky / Bryndzové halušky sú srdcom slovenskej kuchyne a symbolom nášho kulinárskeho dedičstva. Ich jemná konzistencia a sýta chuť bryndze v kombinácii... Bryndzové halušky sú srdcom slovenskej kuchyne a symbolom nášho kulinárskeho dedičstva. Ich jemná konzistencia a sýta chuť bryndze v kombinácii s maslom a smotanou vytvárajú nezabudnuteľné gastronomické potešenie. Chrumkavá slaninka na vrchu dodáva jedlu šmrnc a robí z neho výnimočný zážitok. Tento pokrm patrí medzi klasiku, ktorú milujú generácie a nikdy neomrzí. Ideálne jedlo na rodinný obed, oslavu či len tak – z lásky k tradícii.
Hlavné jedlá Obed Večera Múčne jedlá Zemiaky Údeniny Slovenská kuchyňa Varené
30 min príprava
10 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 1 kg – zemiaky
  • 250 g – polohrubá múka
  • 1 KL – soľ
  • 250 g – bryndza
  • 200 ml – 33% smotana na šľahanie
  • 100 g – maslo
  • 300 g – oravská slanina
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. V mise ich zmiešame s múkou a štipkou soli.
  2. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a pomocou sitka na halušky pretláčame cesto priamo do vody.
  3. Varíme, kým halušky nevyplávajú na hladinu – zhruba 10 minút. Odoberieme trochu vody, v ktorej sa varili.
  4. V miske rozmiešame bryndzu so smotanou, rozpusteným maslom a trochou vody z halušiek, potom do zmesi vmiešame scedené halušky.
  5. Slaninu nakrájame na malé kúsky a opečieme ju na panvici do chrumkava.
  6. Halušky servírujeme posypané opečenou slaninkou a polejeme výpekom zo slaniny.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bryndzovehalusky #slovenskajedla #slovenskakuchyna #bryndza #halusky #slanina #tradicnyrecept #zemiakovejedla #oblubenerecepty #vychodnaservira
132 zobrazení