Bryndzové halušky /
Bryndzové halušky sú srdcom slovenskej kuchyne a symbolom nášho kulinárskeho dedičstva. Ich jemná konzistencia a sýta chuť bryndze v kombinácii...
Bryndzové halušky sú srdcom slovenskej kuchyne a symbolom nášho kulinárskeho dedičstva. Ich jemná konzistencia a sýta chuť bryndze v kombinácii s maslom a smotanou vytvárajú nezabudnuteľné gastronomické potešenie. Chrumkavá slaninka na vrchu dodáva jedlu šmrnc a robí z neho výnimočný zážitok. Tento pokrm patrí medzi klasiku, ktorú milujú generácie a nikdy neomrzí. Ideálne jedlo na rodinný obed, oslavu či len tak – z lásky k tradícii.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Múčne jedlá
Zemiaky
Údeniny
Slovenská kuchyňa
Varené
30 min príprava
10 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 1 kg – zemiaky
- 250 g – polohrubá múka
- 1 KL – soľ
- 250 g – bryndza
- 200 ml – 33% smotana na šľahanie
- 100 g – maslo
- 300 g – oravská slanina
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky ošúpeme a najemno postrúhame. V mise ich zmiešame s múkou a štipkou soli.
- Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu a pomocou sitka na halušky pretláčame cesto priamo do vody.
- Varíme, kým halušky nevyplávajú na hladinu – zhruba 10 minút. Odoberieme trochu vody, v ktorej sa varili.
- V miske rozmiešame bryndzu so smotanou, rozpusteným maslom a trochou vody z halušiek, potom do zmesi vmiešame scedené halušky.
- Slaninu nakrájame na malé kúsky a opečieme ju na panvici do chrumkava.
- Halušky servírujeme posypané opečenou slaninkou a polejeme výpekom zo slaniny.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bryndzovehalusky #slovenskajedla #slovenskakuchyna #bryndza #halusky #slanina #tradicnyrecept #zemiakovejedla #oblubenerecepty #vychodnaservira
131 zobrazení