Krúpková polievka /
Krúpková s údeným mäsom v jednom hrnci je rýchla a výdatná polievka, ktorú pripravíš z pár tradičných surovín. Údené mäso...
Krúpková s údeným mäsom v jednom hrnci je rýchla a výdatná polievka, ktorú pripravíš z pár tradičných surovín. Údené mäso dodá silnú chuť a v kombinácii s koreňovou zeleninou a krúpami vytvára výborné jedlo vhodné aj ako hlavný chod.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Údené mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 400 g – údené mäso
- 300 g – krúpy
- 2 ks – mrkva
- 1 ks – petržlen
- 0.25 ks – zeler
- 2 ks – bobkový list
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Údené mäso zalejeme vodou a varíme cca 30 minút.
- Mäso vyberieme bokom, vývar zriedime a pridáme pokrájanú zeleninu, bobkový list a krúpy. Varíme do mäkka cca 20–30 minút.
- Medzitým mäso natrháme a po dovarení ho primiešame späť do polievky.
- Polievku dochutíme soľou a korením a môžeme servírovať horúcu.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#krupkova #udenemaso #polievka #sytapolievka #tradicna #rychla #zjednehohrnca
7 zobrazení