Hovädzie na víne s knedličkami /
Výdatné a lahodné jedlo pre milovníkov klasickej kuchyne. Hovädzie mäso dusené v omáčke z červeného vína a vývaru, ochutené rascou,...
Výdatné a lahodné jedlo pre milovníkov klasickej kuchyne. Hovädzie mäso dusené v omáčke z červeného vína a vývaru, ochutené rascou, bobkovým listom a paprikou, sa rozplýva na jazyku. Zemiakové knedličky sú skvelou prílohou, ktorá jemne dopĺňa chuťový profil celého jedla. Poctivé ragú a domáce knedličky sú ideálne na nedeľný obed či špeciálne príležitosti.
Obed
Hlavné jedlá
Zapekané
Múčne jedlá
Hovädzie mäso
Slovenská kuchyňa
30 min príprava
120 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 1 kg – hovädzie zadné
- 2 PL – olej
- 1 ks – veľká cibuľa
- 2 strúčiky – cesnak
- 2 PL – paradajkový pretlak
- 2 ks – bobkový list
- 1 KL – drvená rasca
- 1 KL – mletá paprika
- 200 ml – červené víno
- 500 ml – hovädzí vývar (bujón)
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- 1 kg – zemiaky
- 300 g – hladká múka
- 1 ks – vajce
- 1 štipka – muškátový oriešok
- trochu – maslo
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky uvaríme v šupke, scedíme a necháme vychladnúť. Jeden stredný zemiak odložíme bokom.
- Hovädzie mäso nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a opečieme na oleji. Vyberieme bokom.
- Vo výpeku orestujeme cibuľu do sklovita, pridáme cesnak, pretlak a mäso. Podlejeme vínom a necháme čiastočne odpariť.
- Pridáme bobkový list, rascu, papriku a vývar (len po okraj mäsa). Dusíme pod pokrievkou asi 2 hodiny, občas podlievame.
- Zemiaky na knedličky prelisujeme, pridáme múku, vajce, soľ a muškátový oriešok. Vypracujeme cesto.
- Cesto rozdelíme, vyvaľkáme a narežeme na kúsky. Varíme v osolenej vode cca 15 minút, scedíme a omastíme maslom.
- Do hotového ragú pridáme postrúhaný odložený zemiak a ešte 10 minút povaríme.
- Podávame ragú s teplými knedličkami.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#hovadzie #ragu #cervenevino #zemiakovenoky #klasickajedla #domacejedlo #nedelnyobed #slowcooking #masojedlo #poctivyobed
11 zobrazení