Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Teplý tofu šalát s ružičkovým kelom a mrkvou

Tofu šalát s kelom / Tento výživný a teplý šalát je výborným príkladom toho, ako môže zdravé jedlo chutiť fantasticky. Chrumkavé kúsky tofu marinované v... Tento výživný a teplý šalát je výborným príkladom toho, ako môže zdravé jedlo chutiť fantasticky. Chrumkavé kúsky tofu marinované v zmesi sójovej omáčky, medu a korenín sa skvele dopĺňajú s jemne opečenou zeleninou – ružičkovým kelom a mrkvou. Šalát je doplnený cesnakom, citrónovou šťavou, petržlenovou vňaťou a na záver posypaný sezamom, čo mu dodáva extra textúru a šmrnc. Je ideálny ako samostatné ľahké jedlo alebo ako zdravý obed či večera.
Obed Šaláty Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Vegetariánske jedlá Pečené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 2

  • 200 g – tofu
  • 2 PL – sójová omáčka
  • 1 PL – med
  • 0.5 KL – kurkuma
  • 0.5 KL – údená paprika
  • 2 PL – olej
  • 200 g – ružičkový kel
  • 1 ks – mrkva
  • 1 strúčik – cesnak
  • 1 PL – citrónová šťava
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • 1 PL – sezam
  • podľa chuti – soľ, korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Tofu osušíme a nakrájame na kocky.
  2. V miske zmiešame sójovú omáčku, med, kurkumu a údenú papriku. Pridáme tofu a necháme marinovať 15 minút.
  3. Marinované tofu opečieme na suchej panvici dozlatista.
  4. Do tej istej panvice pridáme trochu oleja, pokrájaný kel a mrkvu. Osolíme a opečieme do mäkka a zlatista.
  5. Pridáme prelisovaný cesnak a dochutíme podľa chuti.
  6. Všetko spolu zmiešame v miske s petržlenovou vňaťou, citrónovou šťavou a olejom.
  7. Teplý šalát posypeme sezamom a podávame.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#tofu #ruzickovykel #teplysalat #vegetarianskejedlo #zdravejedlo #sezam #rastlinnastrava #bezmasa #rychlyobed #fitrecept
20 zobrazení