Karfiolové karí /
Toto pikantné zeleninové karí je ideálne pre milovníkov orientálnych chutí. Ružičky karfiolu sa krátko blanšírujú a následne varia v aromatickej...
Toto pikantné zeleninové karí je ideálne pre milovníkov orientálnych chutí. Ružičky karfiolu sa krátko blanšírujú a následne varia v aromatickej omáčke plnej korenín ako kurkuma, garam masala, mletý koriander či zázvor. Čerstvý koriander a chrumkavé arašidy dodajú pokrmu sviežosť aj textúru. V kombinácii s dusenou ryžou vytvára výborné vegetariánske jedlo, ktoré zahreje a zasýti.
Obed
Večera
Exotické jedlá
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Vegetariánske jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 2
- 1 ks – karfiol
- 0.5 KL – kurkuma
- 1 KL – soľ
- 3 PL – olej
- 2 ks – zelená čili paprička
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 KL – strúhaný zázvor
- 2 ks – paradajky
- 1 KL – mletý koriander
- 1 KL – červená paprika
- 0.5 KL – garam masala
- 0.5 KL – soľ
- 200 ml – voda
- 1 hrsť – čerstvý koriander
- 1 hrsť – arašidy (nesolené)
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Karfiol rozdelíme na ružičky a krátko (2 minúty) povaríme vo vriacej vode s kurkumou a soľou. Potom scedíme.
- Na panvici zahrejeme olej, pridáme nakrájané čili papričky a cibuľu. Restujeme do sklovita.
- Pridáme zázvor, cesnak, nakrájané paradajky, mletý koriander, papriku, garam masalu a soľ. Všetko premiešame a podlejeme vodou.
- Do omáčky vložíme uvarený karfiol, premiešame a necháme chvíľu prevariť, kým sa omáčka nezredukuje.
- Na záver pridáme nasekaný čerstvý koriander a pri servírovaní posypeme arašidmi. Podávame s dusenou ryžou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kari #karfiol #vegetarianskejedlo #indickakuchyna #garammasala #spicy #bezmasa #zdravejedlo #rastlinnaStrava #coriander #arasidy
21 zobrazení