Domáce gnocchi so zeleninou /
Domáce zemiakové gnocchi spojené s dokonale opečenou zeleninou sú skvelým tipom na výdatný vegetariánsky obed. Zmes šampiňónov, mrkvy, kapusty a...
Domáce zemiakové gnocchi spojené s dokonale opečenou zeleninou sú skvelým tipom na výdatný vegetariánsky obed. Zmes šampiňónov, mrkvy, kapusty a šalotky doplnená cesnakom, tymianom a maslom vytvára harmonickú chuť s jemne koreneným nádychom. Vďaka rýchlej príprave praženej zeleniny sa jedlo zachová chrumkavé a svieže. Ideálny recept, keď túžite po niečom domácim, voňavom a sýtom.
Obed
Večera
Múčne jedlá
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Vegetariánske jedlá
Zapekané
Slovenská kuchyňa
30 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – olej
- 1 ks – šalotka
- 100 g – šampiňóny
- 1 ks – veľká mrkva
- 0.5 ks – kapusta (biela)
- 1 KL – mletá rasca
- 1 KL – tymian
- 2 PL – cesnak
- 2 PL – maslo
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- – domáce gnocchi podľa receptu
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zeleninu očistíme. Šalotku, mrkvu a šampiňóny nakrájame na plátky, kapustu na tenké rezance, cesnak prelisujeme.
- Dáme variť gnocchi do vriacej osolenej vody. Medzitým pripravíme zeleninu.
- Na veľkej panvici zohrejeme olej, pridáme šalotku a orestujeme do zmäknutia. Prisypeme šampiňóny, osolíme, pridáme tymian a opečieme dozlatista.
- Pridáme mrkvu, kapustu, rascu, korenie a restujeme ešte asi 5 minút, kým zelenina nezmäkne, no ostane chrumkavá.
- Z panvice odstavíme, primiešame cesnak, dochutíme a pridáme maslo.
- Uvarené gnocchi rozdelíme na taniere a navrch servírujeme horúcu praženú zeleninu.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#gnocchi #domacegnocchi #vegetarianskejedlo #prazenazelenina #bezmasa #zemiakovejedla #rychlyobed #slovenskainspiracia #tymian #rastlinnaStrava
15 zobrazení