Zemiaky s kôprovou omáčkou /
Toto jednoduché jedlo je ako stvorené na rýchly a ľahký obed, najmä počas pôstu či teplých dní. Varené zemiaky v...
Toto jednoduché jedlo je ako stvorené na rýchly a ľahký obed, najmä počas pôstu či teplých dní. Varené zemiaky v spojení s jemnou, sviežou kôprovou omáčkou vytvárajú tradičnú chuť detstva. Omáčka je pripravená bez varenia, len zo smotany, cesnaku a čerstvého kôpru, vďaka čomu si zachová prirodzenú sviežosť. Tento recept ocení každý, kto má rád rýchlu a chutnú domácu stravu bez mäsa.
Obed
Prílohy a omáčky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Zemiaky
Bezmäsité jedlá
Vegetariánske jedlá
Varené
Pôstne jedlá
Slovenská kuchyňa
5 min príprava
10 min tepelná úprava
Porcie: 2
- 600 g – zemiaky
- 300 g – kyslá smotana
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 PL – čerstvý kôpor
- 1 PL – olivový olej extra panenský
- 0.5 ks – menší citrón (šťava)
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky dôkladne očistíme, podľa potreby pokrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode približne 10 minút.
- Kým sa zemiaky varia, v miske zmiešame smotanu s prelisovaným cesnakom, nasekaným kôprom, olejom a čerstvou citrónovou šťavou.
- Dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti a necháme omáčku krátko odstáť.
- Hotové uvarené zemiaky podávame preliate kôprovou omáčkou ako chutný bezmäsitý obed.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zemiaky #koprovaomacka #rychlyobed #bezmasa #postnejedlo #tradicnerecepty #slovenskakuchyna #zemiakovejedlo #smotanovaomacka
8 zobrazení