Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Zemiaky s expresnou kôprovou omáčkou

Zemiaky s kôprovou omáčkou / Toto jednoduché jedlo je ako stvorené na rýchly a ľahký obed, najmä počas pôstu či teplých dní. Varené zemiaky v... Toto jednoduché jedlo je ako stvorené na rýchly a ľahký obed, najmä počas pôstu či teplých dní. Varené zemiaky v spojení s jemnou, sviežou kôprovou omáčkou vytvárajú tradičnú chuť detstva. Omáčka je pripravená bez varenia, len zo smotany, cesnaku a čerstvého kôpru, vďaka čomu si zachová prirodzenú sviežosť. Tento recept ocení každý, kto má rád rýchlu a chutnú domácu stravu bez mäsa.
Obed Prílohy a omáčky Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Zemiaky Bezmäsité jedlá Vegetariánske jedlá Varené Pôstne jedlá Slovenská kuchyňa
5 min príprava
10 min tepelná úprava
Porcie: 2

  • 600 g – zemiaky
  • 300 g – kyslá smotana
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 1 PL – čerstvý kôpor
  • 1 PL – olivový olej extra panenský
  • 0.5 ks – menší citrón (šťava)
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky dôkladne očistíme, podľa potreby pokrájame na menšie kúsky a uvaríme v osolenej vode približne 10 minút.
  2. Kým sa zemiaky varia, v miske zmiešame smotanu s prelisovaným cesnakom, nasekaným kôprom, olejom a čerstvou citrónovou šťavou.
  3. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti a necháme omáčku krátko odstáť.
  4. Hotové uvarené zemiaky podávame preliate kôprovou omáčkou ako chutný bezmäsitý obed.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zemiaky #koprovaomacka #rychlyobed #bezmasa #postnejedlo #tradicnerecepty #slovenskakuchyna #zemiakovejedlo #smotanovaomacka
8 zobrazení