Kapustová polievka s mäsom /
Poctivá kapustová polievka s kúskami bravčového mäsa, výdatným vývarom a zmesou tradičných korenín ako paprika, rasca a majorán. Sýta domáca...
Poctivá kapustová polievka s kúskami bravčového mäsa, výdatným vývarom a zmesou tradičných korenín ako paprika, rasca a majorán. Sýta domáca chuť, ktorou nepohrdne žiadny milovník klasiky.
Obed
Polievky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bravčové mäso
Varené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
100 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 600 g – bravčové mäso (pliecko, stehno, karé)
- 2 ks – bobkový list
- 5 ks – nové korenie (guličky)
- 1 PL – bravčová masť
- 1 ks – cibuľa
- 0.5 ks – biela kapusta
- 1 KL – mletá rasca
- 1 PL – údená paprika
- 4 ks – zemiaky (stredne veľké)
- 3 strúčiky – cesnak
- 1 PL – majorán
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Bravčové mäso vložíme do väčšieho hrnca, zalejeme 1,5 litrom vody, pridáme bobkový list, celé nové korenie a štipku soli. Prikryjeme a varíme asi 60 minút.
- Zatiaľ si pripravíme zeleninu – cibuľu nakrájame na jemno, kapustu nastrúhame na tenké prúžky, zemiaky pokrájame na kocky a cesnak prelisujeme.
- Uvarené mäso vyberieme z vývaru a po vychladnutí ho nakrájame na menšie kúsky. Vývar si odložíme bokom na ďalšie použitie.
- V novom hrnci rozpustíme masť a krátko na nej osmažíme cibuľu spolu s kapustou. Pridáme korenie, rascu, osolíme a restujeme asi 10 minút, kým kapusta zmäkne.
- Do základu pridáme údenú papriku, prilejeme precedený vývar, vložíme pripravené zemiaky a mäso. Necháme spolu variť približne pol hodiny.
- Na záver vmiešame cesnak, sušený majorán a podľa potreby dochutíme soľou alebo čiernym korením. Polievku ešte 5 minút povaríme a môžeme podávať.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#polievka #kapusta #bravcove
15 zobrazení