Šalát z pečených paradajok a paprík /
Tento teplý šalát z pečených paradajok a paprík je lahodná príloha, ktorá skvele doplní grilované mäso alebo hrianky so syrom....
Tento teplý šalát z pečených paradajok a paprík je lahodná príloha, ktorá skvele doplní grilované mäso alebo hrianky so syrom. Šťavnaté cherry paradajky a farebné papriky získajú pečením sladkú karamelizovanú chuť, ktorú dokonale dopĺňa jemný horčicovo-medový dresing. Vôňa cesnaku a čerstvej petržlenovej vňate podčiarkne stredomorský charakter tohto jedla. Jednoduchý na prípravu a plný chuti – stačí len niekoľko ingrediencií a pár minút pečenia. Ideálny recept na rýchlu, teplú a výnimočne chutnú prílohu.
Prílohy a omáčky
Šaláty
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Pečené
Letné
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
220 °C
Porcie: 2
- 250 g – cherry paradajky
- 0.5 ks – červená paprika
- 0.5 ks – žltá paprika
- 4 PL – extra panenský olivový olej
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- 1 KL – cukor
- 2 PL – extra panenský olivový olej
- 1 KL – horčica
- 1 KL – med
- 1 strúčik – cesnak
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rúru predhrejeme na 220 °C.
- Paradajky umyjeme a rozložíme na plech.
- Papriky nakrájame na menšie kúsky a pridáme k paradajkám.
- Zeleninu pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme, pridáme cukor a premiešame. Pečieme približne 20 minút.
- Medzitým si v miske pripravíme dresing: premiešame olej, horčicu, med a pretlačený cesnak.
- Upečenú zeleninu zmiešame s dresingom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame teplé.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#pecenaZelenina #teplySalat #stredomorskaKuchyna #paradajky #paprika #grilovanyObed #priloha #rychlyRecept
20 zobrazení