Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Teplý šalát z pečených paradajok a paprík

Šalát z pečených paradajok a paprík / Tento teplý šalát z pečených paradajok a paprík je lahodná príloha, ktorá skvele doplní grilované mäso alebo hrianky so syrom.... Tento teplý šalát z pečených paradajok a paprík je lahodná príloha, ktorá skvele doplní grilované mäso alebo hrianky so syrom. Šťavnaté cherry paradajky a farebné papriky získajú pečením sladkú karamelizovanú chuť, ktorú dokonale dopĺňa jemný horčicovo-medový dresing. Vôňa cesnaku a čerstvej petržlenovej vňate podčiarkne stredomorský charakter tohto jedla. Jednoduchý na prípravu a plný chuti – stačí len niekoľko ingrediencií a pár minút pečenia. Ideálny recept na rýchlu, teplú a výnimočne chutnú prílohu.
Prílohy a omáčky Šaláty Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Pečené Letné Slovenská kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
220 °C
Porcie: 2

  • 250 g – cherry paradajky
  • 0.5 ks – červená paprika
  • 0.5 ks – žltá paprika
  • 4 PL – extra panenský olivový olej
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • 1 KL – cukor
  • 2 PL – extra panenský olivový olej
  • 1 KL – horčica
  • 1 KL – med
  • 1 strúčik – cesnak
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Rúru predhrejeme na 220 °C.
  2. Paradajky umyjeme a rozložíme na plech.
  3. Papriky nakrájame na menšie kúsky a pridáme k paradajkám.
  4. Zeleninu pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme, pridáme cukor a premiešame. Pečieme približne 20 minút.
  5. Medzitým si v miske pripravíme dresing: premiešame olej, horčicu, med a pretlačený cesnak.
  6. Upečenú zeleninu zmiešame s dresingom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame teplé.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#pecenaZelenina #teplySalat #stredomorskaKuchyna #paradajky #paprika #grilovanyObed #priloha #rychlyRecept
20 zobrazení