Cviklový šalát /
Tento výrazne farebný cviklový šalát je ideálny ako zdravá príloha či ľahké samostatné jedlo. Spája jemnú sladkosť jabĺk s kyslosťou...
Tento výrazne farebný cviklový šalát je ideálny ako zdravá príloha či ľahké samostatné jedlo. Spája jemnú sladkosť jabĺk s kyslosťou uhoriek a zemitou chuťou varenej cvikly. Doplnený o hrášok, červenú cibuľu a ľahkú medovo-balzamikovú zálievku, vytvára dokonalý kontrast chutí. Je výborný nielen počas letných dní, ale aj ako zimné osvieženie. Jednoduchý na prípravu a bohatý na vitamíny – tento šalát si vás získa.
Šaláty
Ovocné
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Vegetariánske jedlá
Zimné
15 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 2
- 4 ks – stredne veľká cvikla
- 1 ks – červená cibuľa
- 1 ks – veľké jablko
- 4 ks – kyslá uhorka
- 1 konzerva – hrášok (konzerva)
- 2 PL – olivový olej
- 1 PL – balzamikový ocot
- 1 KL – med
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cviklu uvaríme v šupke približne hodinu, následne ju olúpeme, nakrájame na kocky a vložíme do veľkej misy.
- Červenú cibuľu nakrájame na tenké plátky a necháme postáť v studenej vode asi 10 minút, potom scedíme a pridáme k cvikle.
- Jablko, kyslé uhorky a hrášok pridáme do misy – všetko pokrájané na menšie kúsky.
- V miske si pripravíme zálievku z olivového oleja, balzamikového octu, medu, soli a čerstvo zomletého čierneho korenia.
- Zálievku premiešame so šalátom a podávame ako chutnú prílohu alebo samostatné jedlo.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#cviklovySalat #zdravaStrava #vitaminovaBomba #uhorkovyRecept #balzamikovaZalievka #zimnySalat #lahkeJedlo #vegetarian
9 zobrazení