Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Cviklový šalát s jablkom a kyslou uhorkou

Cviklový šalát / Tento výrazne farebný cviklový šalát je ideálny ako zdravá príloha či ľahké samostatné jedlo. Spája jemnú sladkosť jabĺk s kyslosťou... Tento výrazne farebný cviklový šalát je ideálny ako zdravá príloha či ľahké samostatné jedlo. Spája jemnú sladkosť jabĺk s kyslosťou uhoriek a zemitou chuťou varenej cvikly. Doplnený o hrášok, červenú cibuľu a ľahkú medovo-balzamikovú zálievku, vytvára dokonalý kontrast chutí. Je výborný nielen počas letných dní, ale aj ako zimné osvieženie. Jednoduchý na prípravu a bohatý na vitamíny – tento šalát si vás získa.
Šaláty Ovocné Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Vegetariánske jedlá Zimné
15 min príprava
60 min tepelná úprava
Porcie: 2

  • 4 ks – stredne veľká cvikla
  • 1 ks – červená cibuľa
  • 1 ks – veľké jablko
  • 4 ks – kyslá uhorka
  • 1 konzerva – hrášok (konzerva)
  • 2 PL – olivový olej
  • 1 PL – balzamikový ocot
  • 1 KL – med
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Cviklu uvaríme v šupke približne hodinu, následne ju olúpeme, nakrájame na kocky a vložíme do veľkej misy.
  2. Červenú cibuľu nakrájame na tenké plátky a necháme postáť v studenej vode asi 10 minút, potom scedíme a pridáme k cvikle.
  3. Jablko, kyslé uhorky a hrášok pridáme do misy – všetko pokrájané na menšie kúsky.
  4. V miske si pripravíme zálievku z olivového oleja, balzamikového octu, medu, soli a čerstvo zomletého čierneho korenia.
  5. Zálievku premiešame so šalátom a podávame ako chutnú prílohu alebo samostatné jedlo.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#cviklovySalat #zdravaStrava #vitaminovaBomba #uhorkovyRecept #balzamikovaZalievka #zimnySalat #lahkeJedlo #vegetarian
9 zobrazení