Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Domáci cheeseburger s omáčkou ako z mekáča

Domáci cheeseburger / Domáci cheeseburger, ktorý chutí výborne. Lahodné hovädzie mäso, roztekajúci sa syr a šťavnatá zelenina v mäkkej žemli doplnené o ikonickú... Domáci cheeseburger, ktorý chutí výborne. Lahodné hovädzie mäso, roztekajúci sa syr a šťavnatá zelenina v mäkkej žemli doplnené o ikonickú omáčku inšpirovanú McDonald's – no bez umelín. Pripraviť si ho zvládneš za pár minút a výsledok ťa dostane. Perfektný na víkendovú pohodu, grilovačku, alebo keď jednoducho dostaneš chuť na poriadny burger.
Obed Prílohy a omáčky Slané chuťovky Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Polotovary Hovädzie mäso Pečené Juhoamerická kuchyňa
15 min príprava
5 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 1 balenie – burger žemle (balenie obsahuje 6ks)
  • 500 g – mleté hovädzie mäso
  • 2 ks – paradajka
  • 1 balenie – syr čedar
  • 1 balenie – kyslé uhorky
  • 1 ks – hlávkový šalát
  • štipka – čierne korenie
  • štipka – soľ
  • – OMÁČKA
  • 3 PL – majonéza
  • 1 PL – horčica plnotučná
  • 1 ks – rozsekaná malá uhorka s troškou cibule
  • 0,5 ČL – mletá paprika
  • 0,5 ČL – cukor
  • 0,5 ČL – biele korenie
  • 0,5 ČL – sušený mletý cesnak
  • 1,5 PL – uhorková šťava
  • 1 ČL – biely vínny ocot
  • 0,5 ČL – cibuľový prášok alebo smažena cibuľa
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Do mletého mäsa pridáme podľa chuti soľ a mleté čierne korenie, poriadne premiešame. Narobíme si guličky a zatiaľ odložíme bokom.
  2. Pripravíme burger žemle, tie sú už väčšinou prekrojené.
  3. Opláchneme a narežeme si šalát, paradajky a kyslú uhorku na tenké krúžky.
  4. Príprava omáčky je jednoduchá. Do malej misky dajte všetky ingrediencie a poriadne premiešajte. Pokiaľ chcete aj drobné kúsky uhorky a cibuľky, použite elektrický sekáčik, alebo strúhadlo.
  5. Z mäsa vytvarujeme tenké asi 0,5cm placky a rýchlo ich ošmahneme na panvici (bez oleja). Aby sme udržali tvar, môžete na mäso jemne tlačiť kuchynskou obracačkou, alebo použiť originálny lis na burgery.
  6. Ošmahnuté mäso prehoďte na tanierik a do jemného výpeku položte žemle a nechajte ich minútku ošmahnúť.
  7. Žemle odložte, vráťte späť mäso a nechajte minútku piecť, následne otočte a položte na neho plátok syru čedar. Obe polovičky žemle zatiaľ natrite omáčkou a na spodnú poukladajte nakrájanú uhorku.
  8. Keď sa čedar začína roztekať, mäso položte na žemľu, prihoďte paradajku a šalát. Môžete si k tomu spraviť hranolky, prípadne nejaký ľahký zeleninový šalátik a máte hotovo. Dobrú chuť.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#domaciburger #cheeseburger #domacakuchyna #mnam #fastfooddoma #burgerrecept #mlsampalce
273 zobrazení