Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Lahodné domáce gnocchi s červeným pestom

Domáce gnocchi s pestom / Tieto domáce gnocchi s červeným paradajkovým pestom sú kulinárskym zážitkom, ktorý spája jemnosť zemiakového cesta s intenzívnou chuťou sušených paradajok... Tieto domáce gnocchi s červeným paradajkovým pestom sú kulinárskym zážitkom, ktorý spája jemnosť zemiakového cesta s intenzívnou chuťou sušených paradajok a orechov. Ich príprava je síce o niečo náročnejšia než použitie polotovarov, no výsledok rozhodne stojí za to. Pesto, pripravené z kvalitných surovín, dodáva jedlu bohatú chuť a vôňu. Servírované s čerstvými bylinkami sa stanú ozdobou každého stola.
Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Zemiaky Bezmäsité jedlá Vegetariánske jedlá Varené Zapekané Talianska kuchyňa
30 min príprava
5 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1 kg – zemiaky
  • 300 g – hladká múka
  • 2 ks – źĺtok
  • podľa chuti – soľ
  • 200 g – sušené paradajky
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 1 hrsť – bazalka
  • 1 hrsť – vlašské orechy
  • 70 g – strúhaný parmezán
  • 100 ml – extra panenský olivový olej
  • 0.25 KL – čili vločky
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, necháme vychladnúť a následne ich ošúpeme a pretlačíme cez lis.
  2. Zemiaky zmiešame so žĺtkami, osolíme a prisypeme múku. Všetko spolu premiešame na hladké cesto.
  3. Cesto rozdelíme, vytvarujeme valčeky a krájame ich na malé kúsky, ktoré vytvarujeme do tvaru gnocchi.
  4. Sušené paradajky rozmixujeme spolu s cesnakom, bazalkou, orechmi a parmezánom do hustej pasty.
  5. Postupne pridávame olivový olej a upravíme konzistenciu podľa potreby.
  6. Pesto dochutíme soľou, čiernym korením a podľa chuti čili vločkami.
  7. Gnocchi uvaríme vo vriacej osolenej vode. Keď vyplávajú, premiestnime ich do misy s pestom.
  8. Premiešame a podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#gnocchi #domacerecepty #pestorosso #talianskekuchyne #zemiakovegnocchi #vegetarianskejedla #sušenéparadajky #bazalka #vlašskéorechy #parmezán
9 zobrazení