Domáce gnocchi s pestom /
Tieto domáce gnocchi s červeným paradajkovým pestom sú kulinárskym zážitkom, ktorý spája jemnosť zemiakového cesta s intenzívnou chuťou sušených paradajok...
Tieto domáce gnocchi s červeným paradajkovým pestom sú kulinárskym zážitkom, ktorý spája jemnosť zemiakového cesta s intenzívnou chuťou sušených paradajok a orechov. Ich príprava je síce o niečo náročnejšia než použitie polotovarov, no výsledok rozhodne stojí za to. Pesto, pripravené z kvalitných surovín, dodáva jedlu bohatú chuť a vôňu. Servírované s čerstvými bylinkami sa stanú ozdobou každého stola.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zemiaky
Bezmäsité jedlá
Vegetariánske jedlá
Varené
Zapekané
Talianska kuchyňa
30 min príprava
5 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 kg – zemiaky
- 300 g – hladká múka
- 2 ks – źĺtok
- podľa chuti – soľ
- 200 g – sušené paradajky
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 hrsť – bazalka
- 1 hrsť – vlašské orechy
- 70 g – strúhaný parmezán
- 100 ml – extra panenský olivový olej
- 0.25 KL – čili vločky
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, necháme vychladnúť a následne ich ošúpeme a pretlačíme cez lis.
- Zemiaky zmiešame so žĺtkami, osolíme a prisypeme múku. Všetko spolu premiešame na hladké cesto.
- Cesto rozdelíme, vytvarujeme valčeky a krájame ich na malé kúsky, ktoré vytvarujeme do tvaru gnocchi.
- Sušené paradajky rozmixujeme spolu s cesnakom, bazalkou, orechmi a parmezánom do hustej pasty.
- Postupne pridávame olivový olej a upravíme konzistenciu podľa potreby.
- Pesto dochutíme soľou, čiernym korením a podľa chuti čili vločkami.
- Gnocchi uvaríme vo vriacej osolenej vode. Keď vyplávajú, premiestnime ich do misy s pestom.
- Premiešame a podávame ozdobené petržlenovou vňaťou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#gnocchi #domacerecepty #pestorosso #talianskekuchyne #zemiakovegnocchi #vegetarianskejedla #sušenéparadajky #bazalka #vlašskéorechy #parmezán
10 zobrazení