Paradajkové cestoviny /
Tieto talianske cestoviny spájajú štyri druhy paradajok do jednej lahodnej a bohatej omáčky. Cherry, sušené, lúpané a paradajkový pretlak vytvárajú...
Tieto talianske cestoviny spájajú štyri druhy paradajok do jednej lahodnej a bohatej omáčky. Cherry, sušené, lúpané a paradajkový pretlak vytvárajú harmonickú zmes chutí, ktorú dopĺňa čerstvá bazalka a cesnak. Príprava je jednoduchá a zvládnete ju aj počas rušného dňa. Výsledok je sýty, no zároveň ľahký pokrm plný stredomorskej chuti, ktorý si zamilujete už po prvom súste. Ideálny ako rýchly obed alebo večera pre celú rodinu.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Cestoviny
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Talianska kuchyňa
10 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 400 g – cestoviny
- 3 PL – olivový olej
- 3 strúčiky – cesnak
- 150 g – cherry paradajky
- 2 PL – paradajkový pretlak
- 50 g – sušené paradajky
- 1 konzerva – lúpané paradajky
- 2 hrste – bazalka
- podľa chuti – soľ
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode na spôsob al dente podľa návodu.
- Na veľkej panvici zohrejeme olej, pridáme celé strúčiky cesnaku, cherry paradajky, osolíme a krátko restujeme.
- Do zmesi vmiešame pretlak, nasekané sušené paradajky a lúpané paradajky z konzervy.
- Pridáme hrsť bazalkových lístkov, trochu vody z cestovín a varíme približne 10 minút, kým omáčka zhustne.
- Uvarený cesnak vyberieme, rozpučíme a vrátime späť do panvice spolu so scedenými cestovinami a druhou hrsťou bazalky. Dobre premiešame a podávame.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#cestoviny #paradajky #bazalka #talianskerecepty #vegetarianskejedlo #rychlaVecera #pasta #domacejedlo #stredomorskaKuchyna #cesnak
8 zobrazení