Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Dusené bravčové karé s tarhoňou ako zo školskej jedálne

Dusené karé s tarhoňou / Tento recept vás okamžite prenesie späť do čias školskej jedálne – v tom najlepšom slova zmysle. Šťavnaté kúsky duseného bravčového... Tento recept vás okamžite prenesie späť do čias školskej jedálne – v tom najlepšom slova zmysle. Šťavnaté kúsky duseného bravčového karé s jemne korenenou zeleninovou omáčkou a tarhoňou sú jednoducho neodolateľné. Príjemne nasýti, zahreje a poteší milovníkov tradičnej kuchyne. Výborne sa hodí na nedeľný obed aj obyčajný letný deň s kyslou uhorkou na tanieri. Príprava je jednoduchá, no chuť zostáva nezabudnuteľná.
Hlavné jedlá Obed Večera Múčne jedlá Tradičné jedlá Bravčové mäso Dusené Letné Slovenská kuchyňa
10 min príprava
45 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 600 g – bravčová masť
  • 2 ks – cibuľa
  • 1 PL – mletá paprika
  • 0.5 KL – mleté čierne korenie
  • 1 KL – mletá rasca
  • 0.5 KL – soľ
  • 1 ks – väčšia paradajka
  • 1 ks – biela paprika
  • 200 g – tarhoňa
  • 2 PL – olej
  • podľa chuti – soľ
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Cibuľu nasekáme nadrobno a opečieme na bravčovej masti do zlatista.
  2. Stiahneme z ohňa, primiešame sladkú papriku a zalejeme trochou vody.
  3. Pridáme nakrájané bravčové karé, premiešame a dusíme do biela.
  4. Dochutíme soľou, korením a rascou, následne pridáme paradajku a papriku.
  5. Prikryjeme a pomaly dusíme vo vlastnej šťave, občas premiešame.
  6. Tarhoňu opražíme na oleji dohneda, osolíme a zalejeme vodou.
  7. Dusíme pod pokrievkou do mäkka, pričom premiešavame.
  8. Hotové mäso podávame s tarhoňou a nakladanými uhorkami.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#bravcovekare #tarhona #slovenskanarodnakuchyna #dusenemasozomackou #tradicnerecepty #letnyobed
177 zobrazení