Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Fish and Chips vyprážaná treska s hranolčekmi a hráškovým pyré

Fish and Chips / Klasická britská pochúťka v domácich podmienkach – chrumkavá treska obalená v cestíčku, podávaná s domácimi hranolčekmi a jemným hráškovým pyré.... Klasická britská pochúťka v domácich podmienkach – chrumkavá treska obalená v cestíčku, podávaná s domácimi hranolčekmi a jemným hráškovým pyré. Toto jedlo spája rôzne textúry a chute do dokonalého celku. Vďaka bazalke získava hráškové pyré sviežosť a farebný kontrast. Ideálne na víkendový obed alebo večeru, ktorou ohúrite celú rodinu.
Chlieb a pečivo Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Polotovary Ryby Vyprážané Zapekané Anglická kuchyňa
20 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 700 g – treska filety
  • 600 g – zemiaky
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • na vyprážanie – olej
  • 350 g – zelený hrášok
  • 5 vetvičiek – bazalka
  • 50 g – maslo
  • 150 g – kukuričná múka
  • 30 g – kukuričný škrob
  • 3 ks – vajce
  • 150 ml – svetlé pivo
  • 1 KL – mletá paprika
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Filety tresky umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky.
  2. Zemiaky nakrájame na hranolčeky a odložíme do studenej vody.
  3. Hrášok uvaríme, scedíme, rozmixujeme s bazalkou a maslom, prípadne rozriedime vodou z varenia a precedíme.
  4. Hranolčeky vypražíme v horúcom oleji a odložíme.
  5. Z cestíčka vymiešame hladkú zmes, kúsky tresky obalíme a vyprážame dozlatista.
  6. Servírujeme s hráškovým pyré, hranolkami a hráškom na vrch.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#fishandchips #britskakuchyna #treska #hranolky #hraskovepyre #vecera #vyprazane
28 zobrazení