Fish and Chips /
Klasická britská pochúťka v domácich podmienkach – chrumkavá treska obalená v cestíčku, podávaná s domácimi hranolčekmi a jemným hráškovým pyré....
Klasická britská pochúťka v domácich podmienkach – chrumkavá treska obalená v cestíčku, podávaná s domácimi hranolčekmi a jemným hráškovým pyré. Toto jedlo spája rôzne textúry a chute do dokonalého celku. Vďaka bazalke získava hráškové pyré sviežosť a farebný kontrast. Ideálne na víkendový obed alebo večeru, ktorou ohúrite celú rodinu.
Chlieb a pečivo
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Polotovary
Ryby
Vyprážané
Zapekané
Anglická kuchyňa
20 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 700 g – treska filety
- 600 g – zemiaky
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- na vyprážanie – olej
- 350 g – zelený hrášok
- 5 vetvičiek – bazalka
- 50 g – maslo
- 150 g – kukuričná múka
- 30 g – kukuričný škrob
- 3 ks – vajce
- 150 ml – svetlé pivo
- 1 KL – mletá paprika
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Filety tresky umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky.
- Zemiaky nakrájame na hranolčeky a odložíme do studenej vody.
- Hrášok uvaríme, scedíme, rozmixujeme s bazalkou a maslom, prípadne rozriedime vodou z varenia a precedíme.
- Hranolčeky vypražíme v horúcom oleji a odložíme.
- Z cestíčka vymiešame hladkú zmes, kúsky tresky obalíme a vyprážame dozlatista.
- Servírujeme s hráškovým pyré, hranolkami a hráškom na vrch.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#fishandchips #britskakuchyna #treska #hranolky #hraskovepyre #vecera #vyprazane
28 zobrazení