Waleské vajcia /
Waleské vajcia sú pôvodom britské jedlo, ktoré kombinuje jednoduché suroviny do prekvapivo chutnej a výživnej formy. Varene vajcia na pórovo-zemiakovom...
Waleské vajcia sú pôvodom britské jedlo, ktoré kombinuje jednoduché suroviny do prekvapivo chutnej a výživnej formy. Varene vajcia na pórovo-zemiakovom základe, zaliate krémovou syrovou omáčkou a krátko zapečené v rúre pod grilom – výsledok je lahodný, jemný a zároveň sýty. Výborné ako večera alebo víkendový brunch.
Obed
Predjedlá
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Bezmäsité jedlá
Vegetariánske jedlá
Zapekané
Anglická kuchyňa
20 min príprava
15 min tepelná úprava
200 °C
Porcie: 4
- 5 ks – vajce
- 5 ks – menšie zemiaky
- 5 PL – maslo
- 1 ks (menší) – pór
- 1 PL – hladká múka
- 250 ml – mlieko
- 100 g – strúhaný tvrdý syr
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Vajcia uvaríme na tvrdo, schladíme a ošúpeme.
- Zemiaky uvaríme do mäkka a popučíme s dvomi lyžicami masla.
- Pór nakrájame a orestujeme na 1,5 PL masla, potom primiešame k zemiakom a dochutíme.
- Zvyšné maslo rozpustíme, pridáme múku, uvaríme zápražku a zalejeme mliekom. Po zhustnutí primiešame syr, dochutíme.
- Rúru predhrejeme na 200 °C (gril).
- Do misy rozotrieme zemiakovo-pórový základ, poukladáme prekrojené vajcia a zalejeme syrovou omáčkou. Zapekáme 8–10 minút.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#waleskevajcia #vajickajedalá #zemiakovejedla #syrovaomacka #zapekane #rychlavecera
5 zobrazení