Makaróny s paradajkovou omáčkou /
Jednoduché, no mimoriadne chutné cestoviny, ktoré využívajú to najlepšie zo sezónnych paradajok a čerstvej bazalky. Lahodná domáca paradajková omáčka je...
Jednoduché, no mimoriadne chutné cestoviny, ktoré využívajú to najlepšie zo sezónnych paradajok a čerstvej bazalky. Lahodná domáca paradajková omáčka je základom mnohých talianskych jedál a v kombinácii s makarónmi a strúhaným parmezánom tvorí harmonickú, sýtu a zdravú večeru. Ideálne jedlo na letné dni, keď je paradajok dostatok a chuťou nešetria.
Obed
Večera
Cestoviny
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Vegetariánske jedlá
Varené
Talianska kuchyňa
10 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 400 g – makaróny
- 2 PL – olivový olej
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 hrsť – bazalka
- 5 ks – väčšie paradajky
- 2 PL – paradajkový pretlak
- podľa chuti – cukor
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- trochu – strúhaný parmezán
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Paradajky narežeme, sparíme, olúpeme a nakrájame na kocky.
- Dáme variť vodu na cestoviny a dobre osolíme.
- Na panvici zohrejeme olej, pridáme cesnak a stonky z bazalky, zľahka orestujeme.
- Pridáme paradajky, soľ, korenie a dusíme, kým sa neodparí väčšina šťavy.
- Pridáme paradajkový pretlak, trochu vody z cestovín, dochutíme cukrom a premiešame.
- Uvarené cestoviny pridáme do omáčky, premiešame s nasekanou bazalkou.
- Podávame s nastrúhaným parmezánom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#cestoviny #makarony #paradajkovaomacka #bazalka #vegetarianske #rychlajedla #talianskakuchyna
188 zobrazení