Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Zapekaný pór s vajíčkami a syrovým bešamelom

Zapekaný pór s vajcami a syrom / Jednoduchý, no mimoriadne chutný recept, ktorý z bežných surovín vytvorí lahodné jedlo vhodné na večeru aj obed. Varené vajíčka, podusený... Jednoduchý, no mimoriadne chutný recept, ktorý z bežných surovín vytvorí lahodné jedlo vhodné na večeru aj obed. Varené vajíčka, podusený pór a jemný bešamel so syrom vytvárajú harmonickú kombináciu chutí, ktorá je zároveň výživná a sýta. Výsledné jedlo je krémové, voňavé a krásne zapečené do zlato-hneda. Perfektná voľba pre milovníkov zeleninových zapekaných jedál.
Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Vegetariánske jedlá Zapekané Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
220 °C
Porcie: 4

  • 5 ks – vajce
  • 3 ks (väčší) – pór
  • 4 PL – maslo
  • 1.5 PL – hladká múka
  • 400 ml – mlieko
  • 1 štipka – muškátový oriešok
  • 150 g – strúhaný syr
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Vajcia uvaríme na tvrdo, schladíme, ošúpeme a nakrájame na kocky, ktoré rozložíme na dno zapekacej misy.
  2. Rúru predhrejeme na 220 °C.
  3. Pór dôkladne umyjeme, nakrájame na mesiačiky a krátko podusíme na 2 PL masla. Osolíme a okoreníme. Rozložíme na vajcia.
  4. Zvyšné maslo rozpustíme, pridáme múku, vytvoríme zápražku a zalejeme ju mliekom. Vymiešame bešamel, ochutíme muškátovým orieškom a vmiešame polovicu syra.
  5. Bešamel navrstvíme na pór a vajcia, posypeme zvyšným syrom a pečieme 10 minút do zlatista.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zapekanypor #besamel #vajickovajedla #zeleninovejedla #rychlavecera #vegetarianske
11 zobrazení