Turecká polievka /
Turecká z červenej šošovice – Mercimek je hrejivá, hustá polievka obľúbená po celom Turecku. Vďaka kombinácii šošovice, mrkvy a zemiakov...
Turecká z červenej šošovice – Mercimek je hrejivá, hustá polievka obľúbená po celom Turecku. Vďaka kombinácii šošovice, mrkvy a zemiakov je výživná a sýta, no koreniny ako mäta, čili a paradajkový pretlak jej dodávajú netradičnú a výraznú chuť. Ideálna na chladné dni.
Obed
Polievky
Strukoviny
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Turecká kuchyňa
10 min príprava
40 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 PL – olivový olej
- 1 ks – väčšia cibuľa
- 1 strúčik – cesnak
- 150 g – červená šošovica
- 1 ks – veľká mrkva
- 1 ks – veľký zemiak
- 1 liter – voda alebo zeleninový vývar
- 60 g – maslo
- 2 PL – paradajkový pretlak
- 1 PL – sušená mäta
- 1 KL – čili vločky
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Cibuľu a cesnak nasekáme, mrkvu a zemiak nakrájame na kocky, šošovicu prepláchneme.
- Na oleji orestujeme cibuľu, pridáme cesnak, mrkvu, zemiak, šošovicu, osolíme a premiešame.
- Zalejeme vodou, varíme pod pokrievkou cca 30 minút. Polievku potom rozmixujeme dohladka a odstavíme.
- Na panvici rozpustíme maslo, pridáme pretlak, mätu, čili a čierne korenie. Krátko prehrejeme a primiešame do horúcej polievky.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#turecka #mercimek #sosovica #bezmasa #zdrava #hrejiva #zimna
7 zobrazení