Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Hubové lasagne so zeleninou, syrom a bešamelom

Hubové lasagne / Tieto lahodné hubové lasagne sú dôkazom, že aj bez mäsa sa dá pripraviť sýte a voňavé jedlo plné chutí. Kombinácia... Tieto lahodné hubové lasagne sú dôkazom, že aj bez mäsa sa dá pripraviť sýte a voňavé jedlo plné chutí. Kombinácia pečených húb, aromatických byliniek, zeleninovej zmesi, červenej fazule a bohatého syrového bešamelu vytvára výnimočnú harmóniu. Ideálne na víkendový obed alebo večeru, ktoré zasýtia aj tých najväčších hladošov. Jednoducho neodolateľná talianska klasika v jesennej verzii.
Hlavné jedlá Obed Večera Huby Bezmäsité jedlá Vegetariánske jedlá Zapekané Talianska kuchyňa
20 min príprava
70 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 6

  • 250 g – čerstvé huby
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 2 PL – olivový olej
  • 1 štipka – mleté čili
  • 1 vetvička – rozmarín
  • 1 vetvička – tymian
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 ks – mrkva
  • 1 stonka – zeler
  • 2 ks – paradajky
  • 1 ks – biela fazuľa (konzerva)
  • 100 ml – červené víno
  • 350 g – lasagne
  • 100 g – strúhaný čedar
  • 100 g – cherry paradajky
  • 100 g – maslo
  • 100 g – hladká múka
  • 700 ml – mlieko
  • 100 g – parmezán
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  2. Huby a cesnak nakrájame, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme, pridáme čili a pečieme 30 minút. Po 15 minútach pridáme bylinky.
  3. Zeleninu nakrájame a dusíme na oleji do mäkka. Pridáme fazuľu, víno a prevaríme na hustú zmes. Pridáme upečené huby (bez byliniek).
  4. Pripravíme bešamel: maslo rozpustíme, pridáme múku, restujeme 1 minútu, prilejeme mlieko, osolíme, okoreníme a vmiešame parmezán.
  5. Cestoviny uvaríme, vychladíme a vrstvíme s nákypom a bešamelom. Opakujeme 3 vrstvy. Vrch potrieme bešamelom a posypeme polovicou čedaru.
  6. Na vrch pridáme paradajky a zvyšný syr. Pečieme zakryté 45 minút a odkryté 15 minút dozlatista.
  7. Necháme 30 minút vychladnúť a potom krájame na porcie.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#lasagne #huby #vegetarianskejedlo #besamel #zapekane #vecera #talianskakuchyna
25 zobrazení