Vyprážané bedle /
Vyprážané bedle sú obľúbenou jesennou pochúťkou, ktorá vynikne jednoduchosťou aj výnimočnou chuťou. Tento recept sa zameriava na rýchlu prípravu čerstvo...
Vyprážané bedle sú obľúbenou jesennou pochúťkou, ktorá vynikne jednoduchosťou aj výnimočnou chuťou. Tento recept sa zameriava na rýchlu prípravu čerstvo nazbieraných húb, aby si zachovali svoju intenzívnu arómu. Vďaka jemnému trojobalu sú krásne chrumkavé zvonka a šťavnaté vo vnútri. Ideálne ako hlavný chod s prílohou alebo len tak, s chlebom a kyslou uhorkou. Ak milujete huby, túto klasiku nemôžete vynechať.
Hlavné jedlá
Obed
Olovrant
Večera
Huby
Rýchla príprava (do 30 min.)
Tradičné jedlá
Bezmäsité jedlá
Vegetariánske jedlá
Vyprážané
Jesenné
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
10 min tepelná úprava
Porcie: 2
- podľa potreby – bedle
- na obaľovanie – hladká múka
- na obaľovanie – vajce
- na obaľovanie – strúhanka
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- na vyprážanie – olej
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Čerstvo nazbierané bedle spracujeme čo najskôr, ideálne v ten istý deň, aby nestratili arómu.
- Huby očistíme štetcom alebo navlhčenou papierovou utierkou – nikdy ich neumývame vodou.
- Odrežeme stonky a veľké klobúčiky rozrežeme na menšie časti.
- Bedle obaľujeme postupne v múke, vajíčku so soľou a korením a nakoniec v strúhanke.
- Vyprážame v rozpálenom oleji do zlata, necháme odkvapkať na papieri a pred podávaním ich ešte dochutíme soľou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#vyprazanebedle #huby #sezonnejedlo #jesennepochutky #trojobal #domacakuchyna
11 zobrazení