Tekvicové fašírky /
Tieto ľahké a výživné fašírky z maslovej tekvice a tvarohu si zamilujete na prvé ochutnanie. Sú ideálnym riešením na rýchly...
Tieto ľahké a výživné fašírky z maslovej tekvice a tvarohu si zamilujete na prvé ochutnanie. Sú ideálnym riešením na rýchly a zdravý obed či večeru počas jesenných dní, keď je sezóna tekvíc v plnom prúde. Kombinácia vláčnej tekvice, jemného tvarohu a ovsených vločiek vytvára dokonalú harmóniu chutí. Navyše sú hotové za pár minút, bez zbytočných komplikácií. Výborne chutia s jogurtovým dipom či čerstvým šalátom a sú skvelé aj pre tých, čo si strážia líniu.
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Vegetariánske jedlá
Pečené
Jesenné
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
15 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 2
- 160 g – maslová tekvica
- 100 g – hrudkovitý tvaroh
- 1 ks – vajce
- 50 g – ovsené vločky
- 1 štipka – sóda bikarbóna
- 1 KL – oregano
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Z maslovej tekvice odrežeme požadovaný kus, olúpeme a odvážime približne 160 g.
- Tekvicu nastrúhame do misy a primiešame tvaroh, vajce, rozmixované ovsené vločky, štipku sódy, korenie, soľ a oregano.
- Z pripraveného cesta vytvarujeme v dlaniach fašírky strednej veľkosti – z tohto množstva vznikne 4 až 5 kúskov.
- Fašírky opekáme na panvici z oboch strán dozlatista alebo ich pripravíme v teplovzdušnej fritéze na 180 ºC približne 15 minút.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#tekvicoveRecepty #dietneJedlo #fitRecept #vegetarianske #rychleJedla #fasirky
10 zobrazení