Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Jemné krémové rizoto s avokádom, sušenými paradajkami a olivami

Avokádové rizoto / Toto netradičné rizoto si vás získa svojou krémovou konzistenciou a sviežou chuťou. Spojenie avokáda, sušených paradajok a čiernych olív vytvára... Toto netradičné rizoto si vás získa svojou krémovou konzistenciou a sviežou chuťou. Spojenie avokáda, sušených paradajok a čiernych olív vytvára harmonickú kombináciu, ktorá pôsobí moderne a zároveň sýto. Vďaka rozmixovanému avokádu získava jedlo výnimočnú hebkosť bez potreby smotany. Klíčky mungo a čerstvá bazalka na záver dodajú svieži vzhľad aj chuť. Ideálne ako rýchly obed alebo večera pre tých, čo hľadajú niečo výnimočné.
Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Vegetariánske jedlá Oprážané Slovenská kuchyňa
15 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 3

  • 60 ml – olivový olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 500 g – ryža na rizoto
  • 100 ml – biele víno
  • 2 ks – avokádo
  • 1 KL – mleté čierne korenie
  • 1 KL – soľ
  • 1 hrsť – sušené paradajky
  • 1 hrsť – čierne olivy
  • trochu – klíčky mungo
  • trochu – bazalka
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci zohrejeme polovicu olivového oleja a opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita.
  2. Prisypeme ryžu, premiešame, aby sa obalila olejom, krátko orestujeme a podlejeme vínom.
  3. Víno necháme vypariť a následne postupne prilievame vodu, vždy keď sa predchádzajúca vstrebala, až kým nebude ryža mäkká (cca 20 minút).
  4. Avokádo s druhou polovicou oleja, soľou a korením rozmixujeme na krém a primiešame do uvarenej ryže.
  5. Pridáme nakrájané sušené paradajky a olivy, dobre premiešame.
  6. Rizoto ozdobíme mungo klíčkami a čerstvou bazalkou pred podávaním.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#avokado #rizoto #vegetarianske #zdravejedlo #rychlyobed #bezmasa
9 zobrazení