Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Jarná vajíčkovo-zelerová nátierka s reďkovkou

Vajíčková nátierka so zelerom / Táto svieža a výživná nátierka kombinuje jemnú chuť vajíčok s chrumkavosťou bielej reďkovky a zeleru. Vďaka gréckemu jogurtu je krémová,... Táto svieža a výživná nátierka kombinuje jemnú chuť vajíčok s chrumkavosťou bielej reďkovky a zeleru. Vďaka gréckemu jogurtu je krémová, no ľahká, a horčica dodáva jemný pikantný akcent. Výborne sa hodí na raňajky aj večeru, a poteší najmä milovníkov zdravých a rýchlych jedál. Hotová je doslova za pár minút a osvieži každodenný jedálniček. Servírovať ju môžete na čerstvom pečive alebo ako dip k zelenine.
Nátierky Raňajky Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Bezmäsité jedlá Studené pokrmy Slovenská kuchyňa

  • 4 ks – vajce
  • 3 ks – reďkovka
  • 150 g – strúhaný zeler (sterilizovaný)
  • 3 PL – grécky jogurt
  • 1 KL – francúzska horčica
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Vajíčka uvaríme natvrdo vo vriacej vode (cca 10 minút), následne ich schladíme a ošúpeme.
  2. Uvarené vajcia nastrúhame najemno do väčšej misky.
  3. Pridáme scedený sterilizovaný zeler, nastrúhanú reďkovku, jogurt a horčicu.
  4. Všetko dôkladne premiešame, aby vznikla krémová zmes.
  5. Dochutíme podľa potreby soľou a čiernym korením.
  6. Podávame s čerstvým pečivom alebo ako dip k zelenine.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#vajickovaNatierka #zeler #ranajky #natierky #rychlejidlo #zdravejedlo
11 zobrazení