Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Langoše na sladko z nadýchaného cesta

Sladké langoše / Tieto sladké langoše sú mäkké, nadýchané a pripravené z jemného kysnutého cesta s varenými zemiakmi. Vďaka pridaniu vanilkového cukru a... Tieto sladké langoše sú mäkké, nadýchané a pripravené z jemného kysnutého cesta s varenými zemiakmi. Vďaka pridaniu vanilkového cukru a kyslej smotany majú jedinečnú chuť, ktorá pripomína detstvo. Ich príprava si vyžaduje trochu času, no výsledok stojí za to – perfektné na sladké raňajky či olovrant. Môžete ich podávať s džemom, smotanou alebo ich zmeniť na šišky. Výborné aj ako sladký dezert po hlavnom jedle.
Dezerty Raňajky Tradičné jedlá Bezmäsité jedlá Oprážané Slovenská kuchyňa
75 min príprava
5 min tepelná úprava
Porcie: 10

  • 600 g – hladká múka
  • 1 štipka – soľ
  • 1 balíček – vanilkový cukor
  • 3 PL – kryštálový cukor
  • 30 g – čerstvé droždie
  • 300 ml – vlažné mlieko
  • 100 g – varené zemiaky
  • 100 g – kyslá smotana
  • – olej na vyprážanie
  • – kyslá smotana
  • – vanilkový cukor
  • – obľúbený džem
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky uvaríme, roztlačíme a necháme vychladnúť.
  2. Múku zmiešame so soľou a vanilkovým cukrom, v strede vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme mlieko s rozdrobeným droždím a cukrom.
  3. Po aktivácii kvásku pridáme zemiaky a kyslú smotanu, vypracujeme hladké cesto a necháme ho hodinu kysnúť.
  4. Cesto rozdelíme na 10 až 12 kúskov a vytvarujeme bochníky.
  5. Bochníky necháme podkysnúť, potom ich roztiahneme prstami na placky a vyprážame do zlatista.
  6. Hotové langoše podávame s kyslou smotanou a džemom, prípadne ich môžeme využiť ako sladké šišky.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#langoše #sladkéjedlá #kysnutécesto #sladkéraňajky #domácadelikatesa #surovinyzdomu
24 zobrazení