Sladké langoše /
Tieto sladké langoše sú mäkké, nadýchané a pripravené z jemného kysnutého cesta s varenými zemiakmi. Vďaka pridaniu vanilkového cukru a...
Tieto sladké langoše sú mäkké, nadýchané a pripravené z jemného kysnutého cesta s varenými zemiakmi. Vďaka pridaniu vanilkového cukru a kyslej smotany majú jedinečnú chuť, ktorá pripomína detstvo. Ich príprava si vyžaduje trochu času, no výsledok stojí za to – perfektné na sladké raňajky či olovrant. Môžete ich podávať s džemom, smotanou alebo ich zmeniť na šišky. Výborné aj ako sladký dezert po hlavnom jedle.
Dezerty
Raňajky
Tradičné jedlá
Bezmäsité jedlá
Oprážané
Slovenská kuchyňa
75 min príprava
5 min tepelná úprava
Porcie: 10
- 600 g – hladká múka
- 1 štipka – soľ
- 1 balíček – vanilkový cukor
- 3 PL – kryštálový cukor
- 30 g – čerstvé droždie
- 300 ml – vlažné mlieko
- 100 g – varené zemiaky
- 100 g – kyslá smotana
- – olej na vyprážanie
- – kyslá smotana
- – vanilkový cukor
- – obľúbený džem
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky uvaríme, roztlačíme a necháme vychladnúť.
- Múku zmiešame so soľou a vanilkovým cukrom, v strede vytvoríme jamku, do ktorej nalejeme mlieko s rozdrobeným droždím a cukrom.
- Po aktivácii kvásku pridáme zemiaky a kyslú smotanu, vypracujeme hladké cesto a necháme ho hodinu kysnúť.
- Cesto rozdelíme na 10 až 12 kúskov a vytvarujeme bochníky.
- Bochníky necháme podkysnúť, potom ich roztiahneme prstami na placky a vyprážame do zlatista.
- Hotové langoše podávame s kyslou smotanou a džemom, prípadne ich môžeme využiť ako sladké šišky.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#langoše #sladkéjedlá #kysnutécesto #sladkéraňajky #domácadelikatesa #surovinyzdomu
24 zobrazení