Kapustové placky /
Tieto kapustové placky sú výbornou voľbou pre rýchly a chutný obed či večeru. Príjemne prekvapia chrumkavou kôrkou a jemne kyslastou...
Tieto kapustové placky sú výbornou voľbou pre rýchly a chutný obed či večeru. Príjemne prekvapia chrumkavou kôrkou a jemne kyslastou chuťou kapusty. Príprava je jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník v kuchyni. Podávané s kyslou smotanou tvoria ideálne spojenie tradičnej chute a moderného šmrncu. Skvelé aj ako príloha k mäsu či ako samostatný pokrm.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Vegetariánske jedlá
Oprážané
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
5 min tepelná úprava
- 200 g – kyslá kapusta
- 2 ks – vajce
- 200 g – hladká múka
- 200 ml – mlieko
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- na vyprážanie – olej alebo bravčová masť
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kapustu prepláchneme vodou, dobre vyžmýkame a nasekáme nadrobno.
- Vajcia, mlieko a múku rozmiešame metličkou do hladkého cesta.
- Do cesta primiešame nasekanú kapustu, osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Na rozohriatej panvici s olejom alebo masťou vytvárame menšie placky.
- Opekáme ich z oboch strán dozlatista.
- Hotové placky servírujeme s kopčekom kyslej smotany.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kapustovePlacky #kyslaKapusta #rychlyObed #slaneJedlo #tradicnaKuchyna #vegetarianskeJedlo
182 zobrazení