Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Chrumkavé kapustové placky s kyslou smotanou

Kapustové placky / Tieto kapustové placky sú výbornou voľbou pre rýchly a chutný obed či večeru. Príjemne prekvapia chrumkavou kôrkou a jemne kyslastou... Tieto kapustové placky sú výbornou voľbou pre rýchly a chutný obed či večeru. Príjemne prekvapia chrumkavou kôrkou a jemne kyslastou chuťou kapusty. Príprava je jednoduchá a zvládne ju aj začiatočník v kuchyni. Podávané s kyslou smotanou tvoria ideálne spojenie tradičnej chute a moderného šmrncu. Skvelé aj ako príloha k mäsu či ako samostatný pokrm.
Hlavné jedlá Obed Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Vegetariánske jedlá Oprážané Slovenská kuchyňa
15 min príprava
5 min tepelná úprava

  • 200 g – kyslá kapusta
  • 2 ks – vajce
  • 200 g – hladká múka
  • 200 ml – mlieko
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • na vyprážanie – olej alebo bravčová masť
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Kapustu prepláchneme vodou, dobre vyžmýkame a nasekáme nadrobno.
  2. Vajcia, mlieko a múku rozmiešame metličkou do hladkého cesta.
  3. Do cesta primiešame nasekanú kapustu, osolíme a okoreníme podľa chuti.
  4. Na rozohriatej panvici s olejom alebo masťou vytvárame menšie placky.
  5. Opekáme ich z oboch strán dozlatista.
  6. Hotové placky servírujeme s kopčekom kyslej smotany.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#kapustovePlacky #kyslaKapusta #rychlyObed #slaneJedlo #tradicnaKuchyna #vegetarianskeJedlo
182 zobrazení