Kimči /
Kimči je tradičný kórejský fermentovaný pokrm, ktorý spája pikantnú chuť, zdravé ingrediencie a výnimočné probiotické účinky. Pripravuje sa z pekinskej...
Kimči je tradičný kórejský fermentovaný pokrm, ktorý spája pikantnú chuť, zdravé ingrediencie a výnimočné probiotické účinky. Pripravuje sa z pekinskej kapusty a zeleniny s bohatou pastou z cesnaku, čili a rybacej omáčky. Je ideálnym spôsobom, ako posilniť imunitu počas zimy a zároveň si pochutiť na autentickej chuti ďalekého východu. Proces fermentácie mu dodáva jedinečnú arómu a zložitý chuťový profil, ktorý sa časom ešte prehlbuje.
Prílohy a omáčky
Exotické jedlá
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Vegetariánske jedlá
Varené
Ázijská kuchyňa
Kórejská kuchyňa
30 min príprava
- 1 ks – pekinská kapusta
- 0.7 hrnčeka – soľ
- 0.5 hrnčeka – ryžová múka
- 0.25 hrnčeka – hnedý cukor
- 3 hrnčeka – voda
- 9 strúčikov – cesnak
- 1 ks – cibuľa
- 1 ks – zázvor (2 cm kúsok)
- 0.5 hrnčeka – reďkovka
- 2 ks – mrkva
- 1 ks – pór
- 2 ks – jarná cibuľka
- 1 PL – ryžové otruby
- 0.5 hrnčeka – čili
- 0.5 hrnčeka – rybacia omáčka
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Kapustu rozštvrtíme a dôkladne nasolíme medzi jednotlivými listami.
- Necháme ju odležať pri izbovej teplote 90 minút, potom jemne opláchneme a necháme odkvapkať.
- V hrnci povaríme ryžovú múku, cukor a vodu do zhustnutia. Necháme vychladnúť.
- Rozmixujeme cesnak, cibuľu a zázvor na hladkú pastu.
- V mise zmiešame nastrúhanú reďkovku, mrkvu, nasekaný pór, jarnú cibuľku, otruby, čili a rybaciu omáčku.
- Pridáme múkovú kašu a cesnakovú pastu, dôkladne premiešame.
- Kapustu natlačíme do nádoby a zalejeme pripravenou zmesou. Necháme fermentovať cca mesiac na chladnom a tmavom mieste.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kimchi #fermentovanaZelenina #korejskaKuchyna #zdravaStrava #zimneJedla #probiotickeJedla
15 zobrazení