Domáca majonéza /
Táto domáca majonéza je jednoduchá na prípravu a chuťovo predčí akúkoľvek kupovanú alternatívu. Vďaka žĺtkom izbovej teploty a kvalitnému oleju...
Táto domáca majonéza je jednoduchá na prípravu a chuťovo predčí akúkoľvek kupovanú alternatívu. Vďaka žĺtkom izbovej teploty a kvalitnému oleju dosiahnete dokonalú konzistenciu aj chuť. Horčica dodá zmesi jemnú pikantnosť a korenie ju zjemní. Či už ju použijete do šalátov, sendvičov alebo ako základ do dressingov, vždy bude chutiť ako od babičky. Stačí pár minút a máte hotovo.
Prílohy a omáčky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Bezmäsité jedlá
Studené pokrmy
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
- 2 ks – žĺtok
- 1 štipka – soľ
- 1 štipka – mleté čierne korenie
- 1 KL – horčica
- 200 ml – olej
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Žĺtky izbovej teploty dáme do misky.
- Pridáme štipku soli, korenia a lyžičku horčice pre lepšiu chuť.
- Začneme šľahať a pomaly prilievame olej tenkým prúdom.
- Zmes bude hustnúť, vytvára sa krémová majonéza.
- Množstvo oleja prispôsobíme podľa požadovanej hustoty.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#domacaMajoneza #bezEcek #domaceDochucovadla #zltek #horcica #rychleRecepty
17 zobrazení