Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Zemiakovo-zelerový sviatočný šalát

Zemiakový šalát so zelerom / Tento svieži a krémový zemiakový šalát s chrumkavým nakladaným zelerom je výnimočný variant klasiky. Dokonale sa hodí nielen na sviatočný... Tento svieži a krémový zemiakový šalát s chrumkavým nakladaným zelerom je výnimočný variant klasiky. Dokonale sa hodí nielen na sviatočný stôl, ale aj ako výdatná príloha ku grilovaným jedlám. Vďaka kombinácii zemiakov, vajec, majonézy, kyslých uhoriek a aromatických bylín získava bohatú a vyváženú chuť. Príjemné prekvapenie dodáva restovaná cibuľka a jemný náznak kôpru. Najlepší je dobre vychladený a odležaný.
Prílohy a omáčky Šaláty Rýchla príprava (do 30 min.) Vegetariánske jedlá Studené pokrmy Slovenská kuchyňa
20 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 6

  • 1 kg – menšie zemiaky
  • 4 ks – vajce
  • 300 g – sterilizovaný zeler
  • 2 PL – olivový olej
  • 1 ks – cibuľa
  • 2 ks – jarná cibuľka
  • 4 ks – väčšie kyslé uhorky
  • 300 g – majonéza
  • 1 hrsť – čerstvý kôpor
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode približne 15 minút, necháme vychladnúť a ošúpeme.
  2. Vajcia varíme na tvrdo, potom ich schladíme a olúpeme.
  3. Cibuľu a jarnú cibuľku nasekáme, vňať si odložíme. Restujeme ich na olivovom oleji do zmäknutia a necháme vychladnúť.
  4. Zemiaky aj vajíčka pretlačíme cez krájač, pridáme scedený zeler a na drobno nakrájané uhorky.
  5. Do zmesi pridáme vňať, nasekaný kôpor, majonézu a všetko dôkladne premiešame.
  6. Dochutíme soľou, korením a môžeme pridať trochu uhorkového nálevu.
  7. Šalát necháme aspoň 3 hodiny odležať v chlade pred podávaním.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zemiakovySalat #sviatocneJedlo #zelerovySalat #vianocnySalat #prilohy #studeneJedla
30 zobrazení