Zemiakový šalát so zelerom /
Tento svieži a krémový zemiakový šalát s chrumkavým nakladaným zelerom je výnimočný variant klasiky. Dokonale sa hodí nielen na sviatočný...
Tento svieži a krémový zemiakový šalát s chrumkavým nakladaným zelerom je výnimočný variant klasiky. Dokonale sa hodí nielen na sviatočný stôl, ale aj ako výdatná príloha ku grilovaným jedlám. Vďaka kombinácii zemiakov, vajec, majonézy, kyslých uhoriek a aromatických bylín získava bohatú a vyváženú chuť. Príjemné prekvapenie dodáva restovaná cibuľka a jemný náznak kôpru. Najlepší je dobre vychladený a odležaný.
Prílohy a omáčky
Šaláty
Rýchla príprava (do 30 min.)
Vegetariánske jedlá
Studené pokrmy
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 6
- 1 kg – menšie zemiaky
- 4 ks – vajce
- 300 g – sterilizovaný zeler
- 2 PL – olivový olej
- 1 ks – cibuľa
- 2 ks – jarná cibuľka
- 4 ks – väčšie kyslé uhorky
- 300 g – majonéza
- 1 hrsť – čerstvý kôpor
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode približne 15 minút, necháme vychladnúť a ošúpeme.
- Vajcia varíme na tvrdo, potom ich schladíme a olúpeme.
- Cibuľu a jarnú cibuľku nasekáme, vňať si odložíme. Restujeme ich na olivovom oleji do zmäknutia a necháme vychladnúť.
- Zemiaky aj vajíčka pretlačíme cez krájač, pridáme scedený zeler a na drobno nakrájané uhorky.
- Do zmesi pridáme vňať, nasekaný kôpor, majonézu a všetko dôkladne premiešame.
- Dochutíme soľou, korením a môžeme pridať trochu uhorkového nálevu.
- Šalát necháme aspoň 3 hodiny odležať v chlade pred podávaním.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zemiakovySalat #sviatocneJedlo #zelerovySalat #vianocnySalat #prilohy #studeneJedla
30 zobrazení