Zapekané cestoviny /
Tento výnimočný recept kombinuje chutnú zeleninu, kozí syr a paradajkovú omáčku v jedinečnej kombinácii chutí. Zapekané cestoviny sú ideálne na...
Tento výnimočný recept kombinuje chutnú zeleninu, kozí syr a paradajkovú omáčku v jedinečnej kombinácii chutí. Zapekané cestoviny sú ideálne na výdatný obed či večeru. Vďaka použitým surovinám je jedlo bohaté na vitamíny a vlákninu, pričom kozí syr dodáva jedlu charakter. Ak preferujete verziu s mäsom, stačí pridať chudé mäso pred zapekaním. Výsledkom je výživné a pestré jedlo, ktoré zasýti a poteší každého milovníka stredomorskej kuchyne.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Cestoviny
Exotické jedlá
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Vegetariánske jedlá
Zapekané
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
30 min tepelná úprava
220 °C
Porcie: 4
- 1 ks – pór
- 2 ks – mrkva
- 1 ks – cuketa
- 1 ks – fenikel
- 1 ks – baklažán
- 1 ks – červená paprika
- 1 strúčik – cesnak
- 4 PL – olivový olej
- 2 PL – med
- 2 konzervy – lúpané paradajky
- 500 ml – zeleninový vývar
- 100 g – sušené paradajky (v oleji)
- 5 vetvičiek – bazalka
- 500 g – cestoviny
- 200 g – kozí syr
- 3 vetvičky – tymian
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zeleninu umyjeme a nakrájame na malé kocky, cesnak nasekáme.
- Na oleji orestujeme cesnak a zeleninu, pridáme soľ, korenie, med. Vmiešame paradajky a vývar, dusíme do zhustnutia. Nakoniec pridáme sušené paradajky.
- Cestoviny uvaríme al dente a scedíme.
- Do zapekacej misy dáme cestoviny, prelejeme zeleninovou omáčkou a poukladáme plátky kozieho syra.
- Posypeme tymianom, pokvapkáme medom a pečieme 15 minút pri 220°C.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zapekaneJedla #cestoviny #vegetarianskeJedla #koziSyr #zelenina #stredomorskaKuchyna
161 zobrazení