Zemiakové knedličky /
Tieto jemné zemiakové knedličky sú ideálnou voľbou na rýchlu, chutnú a výživnú večeru. Ich základom sú uvarené zemiaky, doplnené o...
Tieto jemné zemiakové knedličky sú ideálnou voľbou na rýchlu, chutnú a výživnú večeru. Ich základom sú uvarené zemiaky, doplnené o múku, krupicu a dochutené parmezánom. Opečené šampiňóny s cibuľkou, cesnakom a bylinkami im dodávajú výraznú chuť. Hotové knedličky sa premiešajú priamo v panvici, čím získajú ešte viac arómy. Jedlo, ktoré poteší každého, kto obľubuje jednoduchú, ale poctivú domácu kuchyňu.
Obed
Prílohy a omáčky
Slané chuťovky
Večera
Huby
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zemiaky
Bezmäsité jedlá
Vegetariánske jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
10 min tepelná úprava
Porcie: 2
- 2 PL – olej
- 1 ks – červená cibuľa
- 100 g – šampiňóny
- 1 KL – sušené oregáno
- 1 KL – sušený cesnak (prášok)
- 3 ks – zemiaky
- 1 ks – žĺtok
- 60 g – hladká múka
- 2 PL – krupica
- 1 PL – parmezán
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- podľa chuti – soľ
- podľa chuti – mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na oleji opečieme nasekanú cibuľu a šampiňóny, pridáme soľ, korenie, oregano a cesnak. Odstavíme.
- Zemiaky uvaríme do mäkka, roztlačíme, osolíme a premiešame s múkou, krupicou a žĺtkom.
- Z cesta tvarujeme guľky a varíme ich v osolenej vode asi 5 minút.
- Knedličky preložíme do panvice k šampiňónom, posypeme parmezánom a vňaťou, premiešame a podávame.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zemiakoveJedla #knedlicky #vecera #rychlajedla #sampinony #vegetarianskeJedlo
10 zobrazení