Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Zemiakové knedličky so šampiňónmi a vňaťou

Zemiakové knedličky / Tieto jemné zemiakové knedličky sú ideálnou voľbou na rýchlu, chutnú a výživnú večeru. Ich základom sú uvarené zemiaky, doplnené o... Tieto jemné zemiakové knedličky sú ideálnou voľbou na rýchlu, chutnú a výživnú večeru. Ich základom sú uvarené zemiaky, doplnené o múku, krupicu a dochutené parmezánom. Opečené šampiňóny s cibuľkou, cesnakom a bylinkami im dodávajú výraznú chuť. Hotové knedličky sa premiešajú priamo v panvici, čím získajú ešte viac arómy. Jedlo, ktoré poteší každého, kto obľubuje jednoduchú, ale poctivú domácu kuchyňu.
Obed Prílohy a omáčky Slané chuťovky Večera Huby Rýchla príprava (do 30 min.) Zemiaky Bezmäsité jedlá Vegetariánske jedlá Varené Slovenská kuchyňa
20 min príprava
10 min tepelná úprava
Porcie: 2

  • 2 PL – olej
  • 1 ks – červená cibuľa
  • 100 g – šampiňóny
  • 1 KL – sušené oregáno
  • 1 KL – sušený cesnak (prášok)
  • 3 ks – zemiaky
  • 1 ks – žĺtok
  • 60 g – hladká múka
  • 2 PL – krupica
  • 1 PL – parmezán
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • podľa chuti – soľ
  • podľa chuti – mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Na oleji opečieme nasekanú cibuľu a šampiňóny, pridáme soľ, korenie, oregano a cesnak. Odstavíme.
  2. Zemiaky uvaríme do mäkka, roztlačíme, osolíme a premiešame s múkou, krupicou a žĺtkom.
  3. Z cesta tvarujeme guľky a varíme ich v osolenej vode asi 5 minút.
  4. Knedličky preložíme do panvice k šampiňónom, posypeme parmezánom a vňaťou, premiešame a podávame.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zemiakoveJedla #knedlicky #vecera #rychlajedla #sampinony #vegetarianskeJedlo
10 zobrazení