Placky z polenty /
Tieto placky z polenty sú skvelým spôsobom, ako využiť jednoduché suroviny a premeniť ich na lahodné a chrumkavé jedlo. Ich...
Tieto placky z polenty sú skvelým spôsobom, ako využiť jednoduché suroviny a premeniť ich na lahodné a chrumkavé jedlo. Ich príprava je jednoduchá – varí sa polenta, nechá sa stuhnúť a následne sa vykrajuje a vypráža. Parmezán dodáva bohatú chuť a petržlenová vňať sviežosť. Vhodné ako hlavné jedlo, príloha či rýchla večera pre milovníkov kukuričných jedál.
Obed
Prílohy a omáčky
Slané chuťovky
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Vegetariánske jedlá
Zapekané
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
45 min tepelná úprava
Porcie: 10
- 2 hrnčeky – polenta
- 6 hrnčekov – voda
- 1 KL – soľ
- 1 štipka – mleté čierne korenie
- 100 g – parmezán
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Vodu zohrejeme a vsypeme do nej polentu so soľou. Na miernom ohni varíme približne 5 minút.
- Primiešame tretinu nastrúhaného parmezánu, premiešame a zakryté necháme odpočívať 30 minút.
- Zmes uhladíme na papierom vystlaný plech a necháme ju vychladiť minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc.
- Po stuhnutí polentu vyberieme, vykrojíme kruhy a pripravíme si ich na vyprážanie.
- Placky opečieme na oleji do zlatista z oboch strán, posypeme zvyšným syrom a vňaťou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#polenta #placky #hrncekovyRecept #vegetarianskeJedlo #rychlajedla #chrumkave
12 zobrazení