Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Chrumkavé placky z polenty so syrom a vňaťou

Placky z polenty / Tieto placky z polenty sú skvelým spôsobom, ako využiť jednoduché suroviny a premeniť ich na lahodné a chrumkavé jedlo. Ich... Tieto placky z polenty sú skvelým spôsobom, ako využiť jednoduché suroviny a premeniť ich na lahodné a chrumkavé jedlo. Ich príprava je jednoduchá – varí sa polenta, nechá sa stuhnúť a následne sa vykrajuje a vypráža. Parmezán dodáva bohatú chuť a petržlenová vňať sviežosť. Vhodné ako hlavné jedlo, príloha či rýchla večera pre milovníkov kukuričných jedál.
Obed Prílohy a omáčky Slané chuťovky Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Vegetariánske jedlá Zapekané Slovenská kuchyňa
10 min príprava
45 min tepelná úprava
Porcie: 10

  • 2 hrnčeky – polenta
  • 6 hrnčekov – voda
  • 1 KL – soľ
  • 1 štipka – mleté čierne korenie
  • 100 g – parmezán
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Vodu zohrejeme a vsypeme do nej polentu so soľou. Na miernom ohni varíme približne 5 minút.
  2. Primiešame tretinu nastrúhaného parmezánu, premiešame a zakryté necháme odpočívať 30 minút.
  3. Zmes uhladíme na papierom vystlaný plech a necháme ju vychladiť minimálne 3 hodiny, najlepšie cez noc.
  4. Po stuhnutí polentu vyberieme, vykrojíme kruhy a pripravíme si ich na vyprážanie.
  5. Placky opečieme na oleji do zlatista z oboch strán, posypeme zvyšným syrom a vňaťou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#polenta #placky #hrncekovyRecept #vegetarianskeJedlo #rychlajedla #chrumkave
12 zobrazení