Vegánska majonéza /
Aj bez vajec sa dá pripraviť výborná domáca majonéza, ktorá prekvapí svojou chuťou aj konzistenciou. Táto verzia je nielen vegánska,...
Aj bez vajec sa dá pripraviť výborná domáca majonéza, ktorá prekvapí svojou chuťou aj konzistenciou. Táto verzia je nielen vegánska, ale aj bezlaktózová a ideálna pre ľudí s intoleranciami. Využíva aquafabu – tekutinu z cícerovej konzervy, ktorá výborne nahrádza vajíčko. Príprava je veľmi rýchla a nenáročná, takže si ju môžete vychutnať kedykoľvek. Skvelá ako nátierka, do šalátov alebo k pečeným zemiakom.
Nátierky
Slané chuťovky
Rýchla príprava (do 30 min.)
Bezmäsité jedlá
Bezlaktózová diéta
Bezlepková diéta
Vegánske jedlá
Vegetariánske jedlá
Studené pokrmy
Slovenská kuchyňa
5 min príprava
- 1 PL – lahôdkové droždie
- 0.5 ks – citrónová šťava
- 1 KL – horčica
- 0.25 KL – soľ
- 0.25 KL – cukor
- 120 ml – cícer (konzerva)
- 120 ml – olej
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Do misky dáme droždie, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a cukor a spolu premiešame.
- Pridáme aquafabu a ponorným mixérom mixujeme zdola nahor, kým sa všetko spojí.
- Nakoniec prilejeme olej a pokračujeme v mixovaní smerom nahor, kým vznikne krémová polohustá majonéza.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#veganskaKuchyna #majoneza #bezvajec #aquafaba #rychlajedla #bezlaktozy
14 zobrazení