Paprikové rizoto /
Paprikové rizoto je dôkazom, že aj jednoduché jedlo môže byť plné bohatých chutí a vôní. Jemne orestovaná paprika a cibuľa...
Paprikové rizoto je dôkazom, že aj jednoduché jedlo môže byť plné bohatých chutí a vôní. Jemne orestovaná paprika a cibuľa v kombinácii s tymianom vytvárajú základ lahodnej chute, ktorú následne podporí vínna aróma a papriková pasta. Krémovú textúru zabezpečí postupné pridávanie vývaru a parmezán, ktorý dodá rizotu jemnosť a hĺbku. Je to ideálny recept na rýchly obed či ľahkú večeru, ktorý si zamiluje každý milovník zeleninových pokrmov.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Ryža
Bezmäsité jedlá
Vegetariánske jedlá
Varené
Talianska kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 2
- 2 PL – olivový olej
- 1 ks – cibuľa
- 1 ks – červená paprika
- 1 KL – tymian
- 120 g – ryža na rizoto
- 50 ml – biele víno
- 700 ml – zeleninový vývar (bujón)
- 1 PL – papriková pasta
- 2 hrste – strúhaný parmezán
- podľa chuti – soľ
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Vo vedľajšom hrnci necháme jemne vrieť vývar, zatiaľ čo v panvici zahrejeme olivový olej.
- Na oleji orestujeme nasekanú cibuľu a na kocky nakrájanú papriku spolu s tymianom. Restujeme do mäkka približne 3-4 minúty.
- Pridáme ryžu, premiešame a podlejeme bielym vínom. Po jeho odparení postupne prilievame vývar a necháme ho absorbovať.
- Tento proces opakujeme približne 20 minút, kým ryža nie je al dente.
- Nakoniec vmiešame paprikovú pastu, parmezán a podľa chuti dosolíme. Podávame horúce.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#rizoto #paprikoveJedlo #vegetarianske #talianskaInspiracia #lahkyObed #zeleninoveJedlo
13 zobrazení