Tofu so zeleninou /
Tento recept predstavuje dokonalé spojenie chrumkavého tofu, sviežej zeleniny a lahodnej arašidovej omáčky. Vychádza z princípov ázijskej kuchyne, je výživný...
Tento recept predstavuje dokonalé spojenie chrumkavého tofu, sviežej zeleniny a lahodnej arašidovej omáčky. Vychádza z princípov ázijskej kuchyne, je výživný a ideálny pre vegetariánov či milovníkov ľahkých obedov. Zázvor a cesnak dodávajú omáčke jemnú pikantnosť, zatiaľ čo ryžový ocot a med zjemňujú jej chuť. Všetko je hotové za menej než hodinu a skvelo sa hodí s ryžou alebo rezancami. Pražené tofu je výbornou alternatívou k mäsu, vďaka čomu tento recept zasýti aj náročných stravníkov.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Ryža
Bezmäsité jedlá
Vegetariánske jedlá
Oprážané
Varené
Ázijská kuchyňa
15 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 2 PL – rastlinný olej
- 400 g – tofu
- 2 ks – mrkva
- 1 ks – brokolica
- 2 KL – strúhaný zázvor
- 1 strúčik – cesnak
- 120 g – arašidové maslo
- 4 PL – sójová omáčka
- 2 PL – ryžový ocot
- 1 KL – čili omáčka
- 2 PL – sezamový olej
- 2 KL – med
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Všetky suroviny na omáčku vložíme do mixéra a rozmixujeme dohladka.
- Na rozohriatom oleji opekáme tofu z každej strany dozlatista približne 12 minút, následne ho odložíme bokom.
- Na tú istú panvicu pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a brokolicu rozdelenú na ružičky, opražíme asi 8 minút.
- Stiahneme plameň, pridáme tofu späť do panvice a zalejeme polovicou omáčky. Prehrejeme ešte 2 minúty.
- Hotové jedlo servírujeme s ryžou alebo rezancami a zvyšok omáčky podávame zvlášť. Môžeme ozdobiť sezamom či jarnou cibuľkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#tofu #vegetarianskeJedlo #azijskaKuchyna #arasidovaOmacka #zdravyObed #bezmasa
31 zobrazení