Ravioly z tresky /
Ručne robené ravioly plnené jemne údenou treskou, dochutené citrónovou šťavou a čerstvou pažítkou. Podávané s dusenou bielou fazuľou, paradajkami a...
Ručne robené ravioly plnené jemne údenou treskou, dochutené citrónovou šťavou a čerstvou pažítkou. Podávané s dusenou bielou fazuľou, paradajkami a voňavou petržlenovou vňaťou vytvárajú jedinečné spojenie chutí inšpirované portugalskou kuchyňou. Jedlo je sýte, výživné a zároveň ľahké, ideálne na slávnostný obed či večeru.
Obed
Večera
Cestoviny
Exotické jedlá
Strukoviny
Ryby
Ryby morské
Varené
Portugalská kuchyňa
40 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 300 g – hladká múka
- 4 ks – vajce
- trochu – studená voda
- 300 g – údená treska
- 1 zväzok – pažitka
- 1 ks – citrónová šťava
- 4 PL – olivový olej
- 1 ks – cibuľa
- 2 ks – paradajka
- 150 g – biela fazuľa
- 1 zväzok – petržlenová vňať
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Z múky, vajec a vody vypracujeme tuhé cesto, necháme odpočívať 30 minút.
- Tresku nakrájame, ochutíme pažítkou a citrónovou šťavou. Cibuľu a paradajky nakrájame, fazuľu scedíme.
- Cesto vyvaľkáme, polovicu naplníme lyžicou náplne, potrieme vajcom, prikryjeme druhou časťou, vytlačíme vzduch, nakrájame a uvaríme v osolenej vode.
- Cibuľu opražíme na oleji, pridáme paradajky a fazuľu, miešame pri vysokej teplote a dochutíme.
- Uvarené ravioly posypeme fazuľovým nákypom a podávame teplé.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#ravioly #treska #fazula #portugalskakuchyna #domacecesto #obed #rybaciejedla #plneneCestoviny
9 zobrazení