Kapustové rolky bez mäsa /
Tieto vegetariánske kapustové rolky sú výborným príkladom chutného a výživného pôstneho jedla. Plnka z tofu, sušených paradajok a arašidového masla...
Tieto vegetariánske kapustové rolky sú výborným príkladom chutného a výživného pôstneho jedla. Plnka z tofu, sušených paradajok a arašidového masla je bohatá na bielkoviny, a zároveň jemne korenistá a voňavá. Rolky sa varia vo vývare, ktorý ich krásne zjemní a dodá im šťavnatosť. Ideálne na obed, ktorý nasýti a zároveň nezaťaží.
Obed
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Vegetariánske jedlá
Varené
Pôstne jedlá
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1 ks – biela kapusta
- 750 g – tofu
- 1 ks – červená cibuľa
- 50 g – sušené paradajky
- 4 PL – arašidové maslo
- 150 g – strúhanka
- 4 PL – sójová omáčka
- 1 PL – provensálske bylinky
- 0.5 KL – soľ
- 0.5 KL – mleté čierne korenie
- 1000 ml – zeleninový vývar
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Z kapusty vyrežeme hlúb a povaríme ju 5 minút vo vriacej vode. Opatrne oddelíme listy a necháme odkvapkať.
- Tofu rozmrvíme do misky, pridáme nasekanú cibuľu, sušené paradajky, arašidové maslo, strúhanku, sójovú omáčku, bylinky a korenie. Vypracujeme plnku.
- Zmes zabalíme do listov a vytvarujeme rolky.
- Na dno hrnca dáme zopár listov, na ne poukladáme rolky a zalejeme vývarom.
- Zakryté varíme približne 15 minút na miernom ohni.
- Servírujeme teplé s domácou paradajkovou omáčkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kapustoveRolky #vegetarianske #tofu #postneJedla #bezmasa #zdraveJedla #rychlajedla #obed
7 zobrazení