Hubové rizoto /
Toto jemné hubové rizoto je oslavou talianskej kuchyne a ideálnym jarným obedom. Kombinácia sušených húb a čerstvých šampiňónov vytvára výraznú,...
Toto jemné hubové rizoto je oslavou talianskej kuchyne a ideálnym jarným obedom. Kombinácia sušených húb a čerstvých šampiňónov vytvára výraznú, zemitú chuť, ktorú zjemňuje krémový syr a parmezán. Dochutené tymianom, bielym vínom a vývarom sa stáva z rizota výnimočne aromatický pokrm, ktorý zasýti a zároveň pohladí chuťové bunky.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Huby
Syry
Zeleninové jedlá
Ryža
Bezmäsité jedlá
Varené
Talianska kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 50 g – sušené huby
- 2 ks – šalotka
- 2 strúčiky – cesnak
- 200 g – šampiňóny
- 1 PL – olej
- 300 g – ryža na rizoto
- 100 ml – suché biele víno
- 2 vetvičky – čerstvý tymián
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- 1200 ml – zeleninový vývar
- 4 PL – smotanový syr
- 50 g – parmezán
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme 20 minút odstáť. Šalotku, cesnak a šampiňóny nakrájame.
- Na panvici orestujeme šalotku, potom šampiňóny a scedené sušené huby. Restujeme 5 minút.
- Pridáme ryžu, zalejeme vínom a privedieme do varu. Dochutíme tymianom, petržlenom, soľou a korením.
- Po odparení vína postupne prilievame vývar a miešame, kým sa neabsorbuje a ryža nie je uvarená.
- Odstavíme z ohňa a primiešame krémový syr a parmezán. Podávame ihneď.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#huboveRizoto #parmezan #talianskakuchyna #vegetarianske #bezmasa #obed #rychlajedla #krémoveJedlo
7 zobrazení