Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Hubové rizoto s parmezánom a krémovým syrom

Hubové rizoto / Toto jemné hubové rizoto je oslavou talianskej kuchyne a ideálnym jarným obedom. Kombinácia sušených húb a čerstvých šampiňónov vytvára výraznú,... Toto jemné hubové rizoto je oslavou talianskej kuchyne a ideálnym jarným obedom. Kombinácia sušených húb a čerstvých šampiňónov vytvára výraznú, zemitú chuť, ktorú zjemňuje krémový syr a parmezán. Dochutené tymianom, bielym vínom a vývarom sa stáva z rizota výnimočne aromatický pokrm, ktorý zasýti a zároveň pohladí chuťové bunky.
Hlavné jedlá Obed Večera Huby Syry Zeleninové jedlá Ryža Bezmäsité jedlá Varené Talianska kuchyňa
10 min príprava
25 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 50 g – sušené huby
  • 2 ks – šalotka
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 200 g – šampiňóny
  • 1 PL – olej
  • 300 g – ryža na rizoto
  • 100 ml – suché biele víno
  • 2 vetvičky – čerstvý tymián
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • 1200 ml – zeleninový vývar
  • 4 PL – smotanový syr
  • 50 g – parmezán
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Sušené huby zalejeme vriacou vodou a necháme 20 minút odstáť. Šalotku, cesnak a šampiňóny nakrájame.
  2. Na panvici orestujeme šalotku, potom šampiňóny a scedené sušené huby. Restujeme 5 minút.
  3. Pridáme ryžu, zalejeme vínom a privedieme do varu. Dochutíme tymianom, petržlenom, soľou a korením.
  4. Po odparení vína postupne prilievame vývar a miešame, kým sa neabsorbuje a ryža nie je uvarená.
  5. Odstavíme z ohňa a primiešame krémový syr a parmezán. Podávame ihneď.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#huboveRizoto #parmezan #talianskakuchyna #vegetarianske #bezmasa #obed #rychlajedla #krémoveJedlo
7 zobrazení