Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Krémová pórová so zemiakmi a vňaťou

Pórová polievka / Krémová pórová so zemiakmi a vňaťou je jednoduchá, výživná a ukľudňujúca polievka, ideálna na chladné dni. Kombinácia jemne orestovaného póru,... Krémová pórová so zemiakmi a vňaťou je jednoduchá, výživná a ukľudňujúca polievka, ideálna na chladné dni. Kombinácia jemne orestovaného póru, krémovej konzistencie a petržlenovej vňate z nej robí perfektný obed alebo ľahšiu večeru.
Obed Polievky Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 50 g – maslo
  • 1 PL – olivový olej
  • 2 ks – pór
  • 4 ks – zemiaky
  • 1 KL – drvená rasca
  • 1 KL – tymian
  • 2 strúčiky – cesnak
  • 1 liter – voda alebo zeleninový vývar
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Póry očistíme, pozdĺžne rozrežeme, opláchneme a nakrájame na plátky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
  2. V hrnci rozohrejeme maslo s olejom, pridáme pór a restujeme asi 5 minút.
  3. Pridáme zemiaky, pretlačený cesnak, rascu, tymian a všetko krátko orestujeme. Prilejeme vývar, privedieme k varu a varíme 20 minút.
  4. Hotovú polievku rozmixujeme do krémova, pridáme vňať a dochutíme soľou a korením.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#porova #kremova #zemiakova #lahkaobed #vegetarianska #vnatova #domaca
5 zobrazení