Pórová polievka /
Krémová pórová so zemiakmi a vňaťou je jednoduchá, výživná a ukľudňujúca polievka, ideálna na chladné dni. Kombinácia jemne orestovaného póru,...
Krémová pórová so zemiakmi a vňaťou je jednoduchá, výživná a ukľudňujúca polievka, ideálna na chladné dni. Kombinácia jemne orestovaného póru, krémovej konzistencie a petržlenovej vňate z nej robí perfektný obed alebo ľahšiu večeru.
Obed
Polievky
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Varené
Slovenská kuchyňa
10 min príprava
30 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 50 g – maslo
- 1 PL – olivový olej
- 2 ks – pór
- 4 ks – zemiaky
- 1 KL – drvená rasca
- 1 KL – tymian
- 2 strúčiky – cesnak
- 1 liter – voda alebo zeleninový vývar
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Póry očistíme, pozdĺžne rozrežeme, opláchneme a nakrájame na plátky. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
- V hrnci rozohrejeme maslo s olejom, pridáme pór a restujeme asi 5 minút.
- Pridáme zemiaky, pretlačený cesnak, rascu, tymian a všetko krátko orestujeme. Prilejeme vývar, privedieme k varu a varíme 20 minút.
- Hotovú polievku rozmixujeme do krémova, pridáme vňať a dochutíme soľou a korením.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#porova #kremova #zemiakova #lahkaobed #vegetarianska #vnatova #domaca
5 zobrazení