Bravčové rolky so zelerovým pyré /
Tento recept prináša výnimočný obed v maďarskom duchu – šťavnaté bravčové rolky plnené pikantnou klobásou, červenou paprikou a syrom. Obalené...
Tento recept prináša výnimočný obed v maďarskom duchu – šťavnaté bravčové rolky plnené pikantnou klobásou, červenou paprikou a syrom. Obalené v slaninke a pomaly pečené vytvárajú intenzívnu chuťovú kombináciu. Ako príloha ich dokonale dopĺňa jemné zelerové pyré so zemiakmi a rascou. Ideálne ako slávnostný alebo víkendový obed pre celú rodinu.
Obed
Predjedlá
Večera
Zeleninové jedlá
Zemiaky
Bravčové mäso
Údeniny
Pečené
Maďarská kuchyňa
20 min príprava
70 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4
- 4 plátky – bravčové karé
- 1 ks – červená paprika
- 100 g – papriková klobása
- 100 g – tvrdý syr
- 4 plátky – slanina
- 1 PL – olivový olej
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- 400 g – zeler
- 400 g – zemiaky
- 100 ml – mlieko
- 50 g – maslo
- 1 KL – rímska rasca
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme. Papriku, klobásu a syr nakrájame na pásiky.
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Na každý plátok mäsa položíme syr, klobásu a papriku, zrolujeme a obalíme slaninou. Rozrežeme na polovice – vznikne 8 roliek.
- Rolky uložíme do vymastenej misy, prikryjeme alobalom a pečieme 1 hodinu, potom dopečieme bez alobalu.
- Zeler a zemiaky uvaríme domäkka, scedíme a spolu s mliekom, maslom, rascou, soľou a korením rozmixujeme na pyré.
- Podávame horúce rolky so zelerovým pyré.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#bravcoveRolky #madarskareceptura #klobasa #pecenie #zelerovepyre #obed #slavnostnejedlo #masojedlo
6 zobrazení