Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Hráškový prívarok s medvedím cesnakom a petržlenovou vňaťou

Hráškový prívarok / Tento jednoduchý prívarok spája sladkastý hrášok, sviežu petržlenovú vňať a aromatický medvedí cesnak. Výsledkom je ľahké, no výživné jedlo, ktoré... Tento jednoduchý prívarok spája sladkastý hrášok, sviežu petržlenovú vňať a aromatický medvedí cesnak. Výsledkom je ľahké, no výživné jedlo, ktoré vďaka krémovej konzistencii a bylinkovej vôni pôsobí ako skutočná delikatesa. Ideálne na večeru alebo obed, podávaný napríklad s cícerovými fašírkami alebo vajíčkom. Príprava je rýchla a zvládne ju aj začiatočník.
Hlavné jedlá Obed Prílohy a omáčky Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Zeleninové jedlá Bezmäsité jedlá Varené Pôstne jedlá Slovenská kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 2 PL – maslo
  • 0.5 zväzku – medvedí cesnak
  • 0.5 zväzku – petržlenová vňať
  • 500 g – mrazený hrášok
  • 2 PL – hladká múka
  • 200 ml – mlieko
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nasekaný medvedí cesnak, petržlen a hrášok. Pár minút restujeme.
  2. Prisypeme múku a minútu miešame. Postupne prilievame mlieko a vytvoríme hladkú omáčku.
  3. Podľa potreby pridáme vodu (1–2 dl), aby mal prívarok želanú hustotu.
  4. Dochutíme soľou a korením a varíme zakryté 10–15 minút, kým hrášok zmäkne.
  5. Podávame teplý, ideálne s cícerovými fašírkami alebo vajíčkom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#hraskovyPrivarok #medvediCesnak #bezmasa #rychlajedla #postneJedla #zdraveJedla #vecera #prilohy
7 zobrazení