Špenátové palacinky /
Tieto jemné zelené palacinky sú ideálnym spôsobom, ako do jedálnička nenápadne dostať viac špenátu. Spojenie čerstvého špenátu, byliniek a celozrnnej...
Tieto jemné zelené palacinky sú ideálnym spôsobom, ako do jedálnička nenápadne dostať viac špenátu. Spojenie čerstvého špenátu, byliniek a celozrnnej múky vytvára výživné a krásne farebné cesto. Plnené smotanovým a taveným syrom s kvapkou worcesterskej omáčky sú skvelé na slaný obed alebo večeru. Perfektné aj ako pôstne jedlo alebo jedlo na Zelený štvrtok.
Obed
Slané chuťovky
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zeleninové jedlá
Bezmäsité jedlá
Pečené
Pôstne jedlá
Slovenská kuchyňa
30 min príprava
5 min tepelná úprava
Porcie: 12
- 100 g – čerstvý špenát
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- 150 g – celozrnná múka
- 3 ks – vajce
- 500 ml – mlieko
- 0.5 KL – soľ
- 0.5 KL – mleté čierne korenie
- trochu – olivový olej
- 200 g – krémový syr
- 100 g – syr v črievku
- 1 KL – worcesterská omáčka
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Špenát a petržlenovú vňať nasekáme v robote nadrobno.
- Pridáme múku, vajcia, mlieko, soľ a korenie, znova rozmixujeme a necháme cesto 20 minút postáť.
- Medzitým vymiešame plnku zo syrov a ochutíme worcesterskou omáčkou.
- Na kvapke oleja opečieme tenké palacinky z oboch strán dozlata.
- Hotové palacinky potrieme plnkou, zrolujeme a podávame.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#spenatovePalacinky #syrovaPlnka #slaneJedla #zeleninove #postneJedla #zdraveJedla #zelenyStvrtok #celozrnne
11 zobrazení