Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Zapekané rybie filé so zemiakmi, reďkovkou a kôprom

Zapekané filé / Tento recept je dôkazom, že aj pôstny obed môže byť chutný, výživný a rýchly. Zemiaky, biela reďkovka a jemné rybie... Tento recept je dôkazom, že aj pôstny obed môže byť chutný, výživný a rýchly. Zemiaky, biela reďkovka a jemné rybie filé vytvárajú harmonickú kombináciu chutí, ktorú dopĺňa kyslá smotana a čerstvý kôpor. Jedlo sa jednoducho pripraví, všetko sa zapeká v jednej mise, a po krátkej pauze po vytiahnutí z rúry chutí ešte lepšie. Skvelá voľba pre ľahší obed alebo večeru bez mäsa.
Obed Večera Zemiaky Ryby Pečené Pôstne jedlá Slovenská kuchyňa
20 min príprava
20 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4

  • 100 g – zemiaky
  • 600 g – rybie filé
  • 300 g – reďkovka
  • 1 PL – kôpor
  • 400 g – kyslá smotana
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky umyjeme, nastrúhame, osolíme, necháme postáť a následne dobre vyžmýkame.
  2. Rybacie filé umyjeme, nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme.
  3. Reďkovku ošúpeme, nakrájame na tenké plátky a pridáme k rybe.
  4. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  5. Zemiaky zmiešame so smotanou a kôprom, pridáme rybaciu zmes a vložíme do vymastenej zapekacej misy.
  6. Pečieme 20 minút a po vytiahnutí necháme pár minút odstáť pred podávaním.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#zapekaneFile #ryby #postneJedla #zemiaky #rychlajedla #bezmasa #pecenie
9 zobrazení