Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Špagety s prosciuttom, šampiňónmi a cesnakom

Špagety bez omáčky / Tieto špagety dokazujú, že aj bez omáčky môžu cestoviny chutiť fantasticky. Kombinácia restovaných šampiňónov, chrumkavého prosciutta a cesnaku vytvára plnohodnotné... Tieto špagety dokazujú, že aj bez omáčky môžu cestoviny chutiť fantasticky. Kombinácia restovaných šampiňónov, chrumkavého prosciutta a cesnaku vytvára plnohodnotné jedlo s bohatou arómou. Šalotka a petržlenová vňať dodajú jedlu sviežosť a jemnosť. Jednoduchý, ale chuťovo výrazný recept, ideálny na rýchly obed alebo večeru, ktorú pripravíte za pár minút.
Hlavné jedlá Obed Slané chuťovky Večera Cestoviny Huby Rýchla príprava (do 30 min.) Bezmäsité jedlá Varené Talianska kuchyňa
15 min príprava
15 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 400 g – špagety
  • 100 g – Prosciutto
  • 2 PL – olivový olej
  • 2 ks – šalotka alebo červená cibuľa
  • 250 g – šampiňóny
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 2 hrste – petržlenová vňať
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Šalotku a cesnak nasekáme, huby nakrájame na plátky, vňať nadrobno.
  2. Špagety uvaríme v osolenej vode al dente.
  3. Na suchej panvici opečieme prosciutto dozlata a odložíme bokom.
  4. Na oleji orestujeme šalotku, pridáme šampiňóny, soľ, korenie a restujeme do zlatista.
  5. Pred dokončením pridáme cesnak, vňať, premiešame a podlejeme trochou vody z cestovín.
  6. Pridáme uvarené špagety, premiešame a rozdelíme na taniere.
  7. Na záver posypeme kúskami prosciutta a voliteľne parmezánom.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#spagety #bezomacky #prosciutto #cestoviny #rychlajedla #huby #cesnak
92 zobrazení