Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Mrkvové placky so zemiakovým šalátom a fazuľkou

Mrkvové placky / Tieto syrovo-mrkvové placky sú skvelou a zdravšou náhradou tradičných rezňov. V kombinácii s výdatným zemiakovým šalátom s vajíčkami a zelenou... Tieto syrovo-mrkvové placky sú skvelou a zdravšou náhradou tradičných rezňov. V kombinácii s výdatným zemiakovým šalátom s vajíčkami a zelenou fazuľkou vytvárajú chutné a vyvážené jedlo. Placky sa pečú v rúre, čo zaručí ich ľahkosť a príjemnú chrumkavosť. Zemiakový šalát s jemnou smotanovo-majonézovou zálievkou a pažítkou výborne dopĺňa celú kombináciu. Ideálne na vegetariánsky obed alebo večeru.
Hlavné jedlá Obed Večera Syry Zeleninové jedlá Zemiaky Bezmäsité jedlá Pečené Varené Slovenská kuchyňa
30 min príprava
35 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 4

  • 400 g – mrkva
  • 150 g – strúhaný syr
  • 2 ČL – mletá rasca
  • 5 PL – jemné ovsené vločky
  • 2 PL – kukuričný škrob
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • 600 g – zemiaky
  • 6 ks – vajce
  • 200 g – zelené fazuľky
  • 1 zväzok – pažítka
  • 3 PL – majonéza
  • 200 ml – kyslá smotana
  • 1 zväzok – petržlenová vňať
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode do mäkka. Fazuľky krátko povaríme a scedíme.
  2. Vajcia uvaríme natvrdo, ošúpeme a nakrájame na kocky. Pažítku nasekáme a všetko zmiešame.
  3. Zálievku pripravíme z majonézy, smotany, soli a korenia. Nalejeme na šalát a premiešame.
  4. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame, osolíme, necháme odstáť a vyžmýkame šťavu.
  5. Pridáme syr, vločky, škrob, rascu a korenie. Premiešame a vytvarujeme malé placky.
  6. Pečieme na papieri pri 180 °C cca 25 minút do zlatista.
  7. Placky podávame so šalátom a posypeme petržlenovou vňaťou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#mrkvovePlacky #zemiakovySalat #vegetarianske #pecene #bezmasa #rychlajedla #zdraveJedla
28 zobrazení