Cesnakové chlebíky /
Tieto cesnakové chlebíky sú ideálnou pochúťkou na zahryznutie – voňavé, chrumkavé a plné výraznej chuti. Kombinácia čerstvého aj sušeného cesnaku,...
Tieto cesnakové chlebíky sú ideálnou pochúťkou na zahryznutie – voňavé, chrumkavé a plné výraznej chuti. Kombinácia čerstvého aj sušeného cesnaku, byliniek a syra vytvára dokonalú nátierku, ktorou sa natiera toastový chlieb. Po krátkom pečení získajú chlebíky zlatistú farbu a krehkú konzistenciu. Vhodné sú ako snack, k nátierkam alebo ako doplnok k polievkam.
Nátierky
Prílohy a omáčky
Slané chuťovky
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Syry
Bezmäsité jedlá
Pečené
Slovenská kuchyňa
15 min príprava
10 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 30
- 10 plátkov – toastový chlieb
- 125 g – zmäknuté maslo
- 4 strúčiky – cesnak
- 1 KL – sušený cesnak
- 2 PL – petržlenová vňať
- 1 PL – olivový olej
- 50 g – parmezán
- podľa chuti – soľ
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
- Maslo vymiešame s prelisovaným aj sušeným cesnakom, petržlenom, olejom a parmezánom.
- Ochutíme, prípadne dosolíme a natrieme na plátky toastového chleba.
- Každý plátok rozkrojíme na tri menšie kúsky a uložíme na plech.
- Pečieme 10 – 12 minút dozlata a chrumkava.
- Podávame samotné alebo s nátierkou či polievkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#cesnakoveChlebiky #snack #pecenie #slanejedla #rychlajedla #bylinky #parmezan
7 zobrazení