Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Chrumkavé cesnakové chlebíky s parmezánom

Cesnakové chlebíky / Tieto cesnakové chlebíky sú ideálnou pochúťkou na zahryznutie – voňavé, chrumkavé a plné výraznej chuti. Kombinácia čerstvého aj sušeného cesnaku,... Tieto cesnakové chlebíky sú ideálnou pochúťkou na zahryznutie – voňavé, chrumkavé a plné výraznej chuti. Kombinácia čerstvého aj sušeného cesnaku, byliniek a syra vytvára dokonalú nátierku, ktorou sa natiera toastový chlieb. Po krátkom pečení získajú chlebíky zlatistú farbu a krehkú konzistenciu. Vhodné sú ako snack, k nátierkam alebo ako doplnok k polievkam.
Nátierky Prílohy a omáčky Slané chuťovky Večera Rýchla príprava (do 30 min.) Syry Bezmäsité jedlá Pečené Slovenská kuchyňa
15 min príprava
10 min tepelná úprava
180 °C
Porcie: 30

  • 10 plátkov – toastový chlieb
  • 125 g – zmäknuté maslo
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 1 KL – sušený cesnak
  • 2 PL – petržlenová vňať
  • 1 PL – olivový olej
  • 50 g – parmezán
  • podľa chuti – soľ
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Rúru predhrejeme na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie.
  2. Maslo vymiešame s prelisovaným aj sušeným cesnakom, petržlenom, olejom a parmezánom.
  3. Ochutíme, prípadne dosolíme a natrieme na plátky toastového chleba.
  4. Každý plátok rozkrojíme na tri menšie kúsky a uložíme na plech.
  5. Pečieme 10 – 12 minút dozlata a chrumkava.
  6. Podávame samotné alebo s nátierkou či polievkou.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#cesnakoveChlebiky #snack #pecenie #slanejedla #rychlajedla #bylinky #parmezan
7 zobrazení