Covarit.sk
Nahrávam ...
Späť

Skordalia – zemiaková kaša na grécky spôsob

Skordalia / Skordalia je tradičná grécka pochúťka, ktorá prekvapí svojou jednoduchosťou a intenzívnou chuťou. V tejto podobe ide o jemnú zemiakovú kašu... Skordalia je tradičná grécka pochúťka, ktorá prekvapí svojou jednoduchosťou a intenzívnou chuťou. V tejto podobe ide o jemnú zemiakovú kašu ochutenú cesnakom, olivovým olejom a bielym octom, ktoré jej dodávajú jedinečný stredomorský charakter. Vďaka petržlenovej vňati a jarnej cibuľke pôsobí čerstvo a ľahko. Hodí sa k rybe, mäsu alebo ako vegetariánska príloha – no pokojne si ju vychutnáte aj samostatne.
Obed Prílohy a omáčky Večera Exotické jedlá Rýchla príprava (do 30 min.) Zemiaky Bezmäsité jedlá Varené Grécka kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4

  • 1000 g – zemiaky
  • 200 ml – extra panenský olivový olej
  • 4 strúčiky – cesnak
  • 50 ml – biely vínny ocot
  • podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
  • 2 ks – jarná cibuľka
  • 1 hrsť – petržlenová vňať
  • trochu na podávanie – extra panenský olivový olej
  • Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu

  1. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme v osolenej vode do mäkka.
  2. Po uvarení ich scedíme a necháme odpariť, aby zostali suché.
  3. V mixéri pripravíme krém z oleja, cesnaku, octu, soli a korenia.
  4. Zemiaky popučíme a zmiešame s cesnakovou zmesou do požadovanej konzistencie.
  5. Nakoniec pridáme nasekanú cibuľku a vňať, premiešame a servírujeme.
Hlavný obrázok receptu
Zatiaľ nehodnotené
Bežný recept
[LINK: www.covarit.sk] ULOŽIŤ LINK
[ZDROJ: https://www.covarit.sk]
#skordalia #zemiakovaKasa #greckaKuchyna #bezmasa #priloha #cesnak #olivovyolej
9 zobrazení