Skordalia /
Skordalia je tradičná grécka pochúťka, ktorá prekvapí svojou jednoduchosťou a intenzívnou chuťou. V tejto podobe ide o jemnú zemiakovú kašu...
Skordalia je tradičná grécka pochúťka, ktorá prekvapí svojou jednoduchosťou a intenzívnou chuťou. V tejto podobe ide o jemnú zemiakovú kašu ochutenú cesnakom, olivovým olejom a bielym octom, ktoré jej dodávajú jedinečný stredomorský charakter. Vďaka petržlenovej vňati a jarnej cibuľke pôsobí čerstvo a ľahko. Hodí sa k rybe, mäsu alebo ako vegetariánska príloha – no pokojne si ju vychutnáte aj samostatne.
Obed
Prílohy a omáčky
Večera
Exotické jedlá
Rýchla príprava (do 30 min.)
Zemiaky
Bezmäsité jedlá
Varené
Grécka kuchyňa
10 min príprava
20 min tepelná úprava
Porcie: 4
- 1000 g – zemiaky
- 200 ml – extra panenský olivový olej
- 4 strúčiky – cesnak
- 50 ml – biely vínny ocot
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- 2 ks – jarná cibuľka
- 1 hrsť – petržlenová vňať
- trochu na podávanie – extra panenský olivový olej
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a varíme v osolenej vode do mäkka.
- Po uvarení ich scedíme a necháme odpariť, aby zostali suché.
- V mixéri pripravíme krém z oleja, cesnaku, octu, soli a korenia.
- Zemiaky popučíme a zmiešame s cesnakovou zmesou do požadovanej konzistencie.
- Nakoniec pridáme nasekanú cibuľku a vňať, premiešame a servírujeme.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#skordalia #zemiakovaKasa #greckaKuchyna #bezmasa #priloha #cesnak #olivovyolej
9 zobrazení