Zemiakové placky so syrom /
Tieto chrumkavé placky sú inšpirované mexickou kuchyňou, no pripravené v duchu domácej tradície. Varené zemiaky spojené s jemnou kyslou smotanou...
Tieto chrumkavé placky sú inšpirované mexickou kuchyňou, no pripravené v duchu domácej tradície. Varené zemiaky spojené s jemnou kyslou smotanou a kopou strúhaného syra vytvoria lahodné cesto. Vďaka rýchlemu opečeniu z oboch strán vzniknú placky s chrumkavým povrchom a mäkkým, voňavým vnútrom. Ideálne sú na raňajky, ľahký obed či večeru, najmä s kyslou smotanou a pažítkou.
Obed
Olovrant
Slané chuťovky
Večera
Rýchla príprava (do 30 min.)
Syry
Zemiaky
Tradičné jedlá
Bezmäsité jedlá
Vyprážané
Slovenská kuchyňa
20 min príprava
10 min tepelná úprava
Porcie: 12
- 1000 g – zemiaky
- 3 PL – kyslá smotana
- 2 ks – vajce (M)
- 3 PL – strúhanka
- 200 g – polotvrdý syr (eidam, gouda)
- podľa chuti – soľ, mleté čierne korenie
- na vyprážanie – olej
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť, ošúpeme a popučíme v miske.
- Pridáme smotanu, vajcia, strúhanku, nastrúhaný syr, soľ a korenie.
- Zmes dôkladne premiešame a vytvarujeme približne 12 placiek.
- Vyprážame ich z oboch strán na oleji dozlatista.
- Po upečení necháme odkvapkať na papierovej utierke a podávame s kyslou smotanou s pažítkou.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#zemiakoveplacky #syr #slanejedla #rychlajedla #vyprazane #domacakuchyna
6 zobrazení