Kuracia korma /
Kuracia korma je bohaté a krémové jedlo pochádzajúce zo severnej Indie, kde sa tradične pripravuje s jogurtom. V tomto recepte...
Kuracia korma je bohaté a krémové jedlo pochádzajúce zo severnej Indie, kde sa tradične pripravuje s jogurtom. V tomto recepte sa spája výrazné korenie ako garam masala, škorica, klinčeky či kardamóm s karamelizovanou cibuľou a kešu orechmi. Jogurt dodáva jedlu jemnosť a príjemnú kyslosť, zatiaľ čo pražená cibuľová pasta zaručí dokonalú konzistenciu. Korma je ideálnym pokrmom pre milovníkov exotických chutí, najlepšie servírovaná s dusenou ryžou alebo naanom.
Hlavné jedlá
Obed
Večera
Exotické jedlá
Ryža
Kuracie mäso
Bezlepková diéta
Ázijská kuchyňa
Indická kuchyňa
10 min príprava
45 min tepelná úprava
Porcie: 3
- 3 PL – olej
- 3 ks – cibuľa
- 10 ks – kešu orechy
- 250 ml – smotanový jogurt
- 0.5 KL – mletá kurkuma
- 1 KL – mletý koriander
- 1 KL – mleté čili
- 2 KL – garam masala
- 1 ks – škorica
- 3 ks – kardamóm
- 5 ks – klinčeky
- 10 ks – čierne korenie (guličky)
- 1 ks – bobkový list
- 1 KL – nastrúhaný zázvor
- 1 strúčik – cesnak
- 500 g – kuracie stehná
- podľa chuti – soľ
- 250 ml – voda
- 1 hrsť – nasekaný čerstvý koriander
- Najkvalitnejšie potraviny na tento recept za super ceny nájdete tu
- Na oleji restujeme na mesiačiky nakrájanú cibuľu dozlatista, potom ju odložíme bokom.
- Cibuľu spolu s kešu orechmi a kvapkou vody rozmixujeme na pastu.
- V miske zmiešame jogurt s kurkumou, koriandrom, čili a garam masalou.
- Kuracie mäso nakrájame na väčšie kúsky.
- Na panvici opražíme škoricu, bobkový list, korenie, klinčeky a kardamóm. Pridáme zázvor a cesnak, krátko orestujeme.
- Pridáme mäso a restujeme, kým sa nezatiahne.
- Zalejeme ochuteným jogurtom, primiešame pastu a osolíme. Povaríme 10 minút, potom podlejeme vodou a dusíme ďalších 15 minút.
- Na záver pridáme nasekaný koriander a podávame s ryžou alebo naanom.
✅ Link bol úspešne skopírovaný do schránky.
#kuraciaKorma #indickaKuchyna #kuracie #jogurtovaOmacka #kešu #garamMasala #ryza
8 zobrazení